1 מחממים שמן זית במחבת רחבה, בזמן שהשמן מתחמם מתבלים את פרוסות בשר הכבש בנדיבות בבהרט, מלח ופלפל שחור. כאשר השמן במחבת חם מאוד, מטגנים בו את פרוסות הכבש עד שהן משחימות ומזהיבות היטב משני צידיהן.
2 מוסיפים למחבת את המים, מביאים לרתיחה ומכסים. מבשלים במשך שעה מעל להבה גבוהה ושעתיים נוספות מעל להבה נמוכה.
3 בינתיים מחממים מעט שמן זית במחבת רחבה ומטגנים את הבשר הטחון. מתבלים בבהרט, מלח ופלפל ומטגנים תוך ערבוב כדי לפורר את גושי הבשר, עד שהבשר מתחיל לקבל צבע כהה יותר.
4 מוסיפים למחבת מעט מנוזלי הבישול של פרוסות האוסובוקו ומבשלים עד שהנוזלים מתאדים. מסירים מהאש.
5 מכינים את האורז: מחממים מעט שמן זית בסיר גבוה, מוסיפים את האורז ומתבלים בבהרט, זעפרן, מלח ופלפל. מטגנים כדקה.
6 מוסיפים את נוזלי המרק ואם זה לא מספיק עוד קצת מים חמים. לקילו אורז דרושים כליטר וחצי מים לבישול. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כעשרים דקות.
7 מרכיבים את המנה: הופכים את סיר האורז מעל מגש עגול או מעל צלחת גדולה במיוחד, מסדרים את האורז כך שייצור גבעה נאה, מעליה מפזרים את הבשר הטחון והמטוגן, מעל מניחים את פרוסות בשר הכבש ומעטרים בנדיבות בשקדים ובצנוברים.