להכנת המפרום:
1 מערבבים בקערה בשר טחון, בצל, פטרוזיליה, שמיר, כוסברה, נענע, קוביות גזר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום, ביצה וחלבון, פירורי לחם, קמח, מלח, פלפל שחור, אגוז מוסקט. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
2 ממלאים את הירקות המחורצים בתערובת הבשר, טובלים בביצה ובתערובת הקמח ומטגנים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
3 מבשלים את המפרומים הזהובים ברוטב על אש קטנה כ-40 דקות (בתום הבישול מומלץ לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות ללא מכסה למשך 10 דקות נוספות לקבלת מרקם עליון פריך).
להכנת הרוטב למפרום:
1 בסיר גדול ושטוח מחממים שמן, מוסיפים בצל, גזר, סלרי, עלי סלרי, שורש פטרוזיליה, שום ועלה דפנה ומטגנים תוך ערבוב כ- 4 דקות.
2 מוסיפים את מיץ/רוטב העגבניות, מערבבים ומביאים לרתיחה. מכסים את הסיר, מנמיכים את האש ומבשלים כ-7 דקות תוך ערבוב מדי פעם.
3 מתבלים במלח, פלפל שחור, פפריקה אדומה, אגוז מוסקט, סוכר, מוסיפים את הפטרוזיליה השמיר והנענע ומערבבים שוב היטב.
4 מוסיפים את המפרומים ומבשלים כ-45 דקות. (בתום הבישול מומלץ לאפות בתנור שחומם מראש לטמפרטורה של 200 מעלות, ללא מכסה, למשך 10 דקות נוספות לקבלת מרקם עליון פריך).
להכנת הקוסקוס:
1 מסננים את הסולת לקערה גדולה, מוזגים בהדרגה מים חמים תוך ערבוב תמידי בעזרת מזלג עד לספיגת הנוזלים בסולת.
2 בעזרת כפות הידיים, מפוררים את הסולת כך שיתקבל מרקם פירורי ואחיד ככל הניתן.
3 אל קערה נקייה מסננים (בעזרת נפה לפתיחת קוסקוס) את התערובת המפוררת.
4 בסיר לאידוי קוסקוס מרתיחים מים, מניחים את הסולת המסוננת על שכבת הסיר השנייה (הסיר המחורר) ומאדים כ- 50 דקות.
5 מעבירים את הקוסקוס לקערה נקייה ומוסיפים בהדרגה את תערובת המים עם התבלינים והשמן תוך ערבוב תמידי במזלג.
6 אל קערה נקייה מסננים שוב את הקוסקוס ומחזירים אל סיר המסננת לאידוי נוסף של 60 דקות.
7 מעבירים לקערה נקייה, מכסים במגבת ומניחים בצד כ-15 דקות.
8 בעזרת מזלג מערבבים את הקוסקוס המוכן ומפוררים ככל שניתן. מגישים חם.
הגשה:
בצלחת עמוקה מוזגים כמות נדיבה של קוסקוס חם. מניחים מעל מפרום מכל ירק, מעטרים במעט עשבי תיבול טריים קצוצים, מגישים חם.