1 מערבבים את קוביות הבשר עם היין בתוך כלי מכוסה ומשרים במקרר כ-24 שעות. בסופו של תהליך הבשר יהיה שחור, וזה בסדר. מסננים את הבשר מהיין ושומרים את היין להמשך. מייבשים את הבשר על מגבות נייר.
2 מחממים סיר גדול עם שמן זית. מוסיפים את נתחי הבשר, מתבלים במלח ופלפל ומטגנים כ-10 דקות עד שהם שחומים יפה מכל הצדדים. מוסיפים את הירקות ומזהיבים גם אותם.
3 מוסיפים את שאר המרכיבים, כולל היין ששמרנו והמרק או המים, מכסים ומבשלים שעתיים על אש קטנה. במידת הצורך מוסיפים מעט מים.
4 טועמים, מתקנים תיבול ומבשלים עוד חצי שעה-שעה או עד שהבשר רך מאוד והרוטב סמיך ועשיר.
5 אם רוצים: מקפיצים פטריות בשמן זית עם תימין, מלח ופלפל. מוסיפים לקדירה ברבע השעה האחרונה של הבישול או בחימום החוזר.
שדרוגים:
* לקדרה עונתית – מוסיפים ירקות שורש עונתיים, כמו שומר בחורף או ארטישוק ירושלמי באביב.
* לקדרה מעושנת – מוסיפים קוביות של נתח בשר מעושן כמו חזה אווז מעושן, נקניקיות או פסטרמה.
>> והנה תפוחי האדמה המנצחים שלנו
>> לחמניות טעימות לפסח
>> ועוד ים של מתכונים לפסח