1 קוצצים דק את הבשר המשומר.
2 מוסיפים את הבצל, הפטרוזיליה, הכוסברה והביצה ומערבבים הכל יחד.
3 מחממים תנור ל-200 מעלות. ממלאים את תחתיות הארטישוק בתערובת הבשר ומכניסים לתנור ל-40 דקות.
4 קרם האפונה: ממסים חמאה בסיר ומוסיפים את השום ולאחר מכן את האפונה. מבשלים 10 דקות יחד וטוחנים בבלנדר מוט. מוסיפים שמנת לבישול, מלח ופלפל ומעבירים במסננת דקה.
5 הרכבת המנה: מגישים את תחתיות הארטישוק מעל קרם האפונה או לצדו.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידיד המתמודדים