1 מתחילים בהכנת הרוטב: חוצים את העגבניות ומוציאים את הזרעים. חותכים את בשר העגבניות לקוביות קטנות ומניחים בקערה גדולה. מוסיפים את כל שאר חומרים הרוטב, חוץ מהתבלינים היבשים ומעשבי התיבול, ומערבבים היטב. מתבלים במלח ובפלפל לפי הטעם. מכסים בניילון נצמד ומצננים במקרר עד ההגשה או במשך 20 דקות לפחות.
2 מחממים תנור ל-200 מעלות ומכניסים לתוכו תבנית. מנקים את נתח הבשר משומן ומגידים בצדו החיצוני, ומתבלים מכל הצדדים במלח ובפלפל.
3 מחממים מחבת נון-סטיק עם שמן הזית. כשהמחבת חמה מאוד, מוסיפים את הבשר וצורבים אותו במשך 1.5-2 דקות מכל צד עד שהוא משחים בצורה אחידה.
4 מוציאים מהתנור את תבנית הצלייה ומשמנים אותה קלות. מניחים בתוכה את הבשר ומכניסים לתנור. צולים במשך כ-25 דקות לדרגת עשייה מדיום-רייר. הנתח מוכן כשהוא מעט קפיצי למגע. מעבירים את הבשר לצלחת חמימה. נותנים לו לנוח במשך 10 דקות.
5 פורסים את נתח הבשר לפרוסות עבות ומסדרים אותן על צלחת הגשה. עורמים במרכז את עלי הארוגולה.
6 מוסיפים לרוטב את עשבי התיבול הקצוצים, מערבבים היטב ויוצקים אותו על הבשר.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה