לחמניות ממולאות ומטבוחה של יונית צוקרמן | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
לבלוג של יונית צוקרמן
הלחמניות:
1 מתחילים עם הבצק (בזמן שהוא יתפח, נכין את המילוי): מערבבים במיקסר עם וו לישה את כל מרכיבי הבצק למעט המלח, עד שמתקבל גוש אחיד של בצק. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במהירות נמוכה 7 דקות ולא פחות, כדי לאפשר לגלוטן להתפתח.
2 מעבירים את הבצק לקערה משומנת ולשים אותו בפנים ידנית עוד כחצי דקה עד דקה (בכל זאת מדובר בארוחת השישי שלנו, לא ניתן לה אהבה?). מכסים את הקערה בניילון נצמד ומניחים לבצק לתפוח (שעה בקיץ, שעה וחצי בחורף).
3 בזמן הזה מכינים את המילוי: מטגנים את הבצל עד שהוא מתחיל להזהיב. מוסיפים את השום ומפזרים את פתיתי הבשר הטחון. כשהבשר מתחיל להתבשל מוסיפים את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומבשלים דקה-שתיים.
4 מוסיפים את כל התבלינים, מערבבים היטב ומבשלים עוד דקה-שתיים. מצננים.
5 אחרי שהבצק תפח מחלקים אותו לכ-20 כדורים. משטחים כל כדור, מניחים במרכז בערך כף וחצי מהמלית וסוגרים. מסדרים את הלחמניות באופן מרווח על תבניות מרופדות נייר אפייה ומניחים להתפחה של עוד 30 דקות.
6 מחממים תנור ל-200 מעלות.
7 מברישים את הלחמניות בביצה, מקשטים בשומשום ומכניסים לתנור. מורידים את הטמפרטורה ל-180 מעלות, ואופים עד הזהבה (בערך 20 דקות).
* אפשר להכין את המילוי עם עוף טחון במקום בקר, ואפשר גם להעשיר אותו בשומן כבש וצנוברים קלויים.
כל המתכונים לסוכות
לחמניות ממולאות בתבשיל בשר ועגבניות | צילום:
יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל
המטבוחה:
1 מקלפים את העגבניות והפלפלים האדומים בקולפן (אם אין קולפן עגבניות חולטים אותן במים רותחים לחצי דקה ואז מקלפים).
2 מכניסים את העגבניות, שני סוגי הפלפלים והשום למעבד מזון וקוצצים גס בכמה פולסים קצרים.
3 מחממים את השמן בסיר קטן, וכשהוא חם מוסיפים את תערובת הירקות. מבשלים 20 דקות על להבה בינונית.
4 מתבלים ומבשלים עוד 10 דקות.
* טעמה של המטבוחה יהיה יותר עמוק וטעים ככל שתבשלו אותה יותר.
הסלט:
1 מקלפים את הצנוניות ומגררים בפומפייה. מערבבים עם רבע כפית מלח ומניחים בצד (המלח יעזור להיפטר מהנוזלים המרירים של הצנונית).
2 קוצצים את המלפפונים, העגבניות והבצל ומעבירים לקערה. מוסיפים את רצועות הגזר. מסננים את הצנוניות ומוסיפים.
3 מתבלים ומערבבים.