1 שמים את הנתח בשלמותו בסיר, מכסים במים ומרתיחים. מבשלים שעה וחצי, עד לריכוך הבשר.
2 מוצאים את הבשר ומקררים (אפשר במקרר ואפילו במקפיא, זה יקל על הפריסה).
3 שמים מעט שמן בסיר נוסף, ומטגנים את הבצל. מוסיפים את הגמבה, השום והפטריות ומטגנים קלות. מוסיפים מים עד גובה של טיפה מעל הירקות, מתבלים ומערבבים.
4 חותכים את הבשר לקוביות או נתחים, ומסדרים יפה בסיר. קוצצים את השמיר והכוסברה ומפזרים עליו. מלמעלה יוצקים את הרוטב שהכנו, עם הבצל המטוגן והגמבה. מנענעים את הסיר לערבוב (חשוב מאוד לא לערבב עם מזלג או כף).
5 מבשלים על אש בינונית כשעה, ונהנים מתבשיל סבתות אורגינל.