1 שוטפים את הירק (כוסברה, תרד, שמיר, פטרוזיליה וסלרי) וקוצצים היטב.
2 שוטפים את האורז היטב.
3 שמים את שני סוגי הבשר הטחון בקערה ומוסיפים את הירק, האורז והבצלים המגוררים. מתבלים במלח, פלפל שחור וכורכום.
4 מוסיפים רבע כוס שמן ומערבבים לתערובת אחידה.
5 מכינים את המרק: מחממים את השמן בסיר רחב ושטוח.
6 מוסיפים לסיר את הבצלים, העגבניות, השום והפפריקה המתוקה. מבשלים יחד תוך כדי ערבוב 5-6 דקות.
7 מוסיפים את רצועות הפלפל האדום ורסק העגבניות.
8 ממלאים את הסיר במים עד חציו ומביאים לרתיחה.
9 מוסיפים לסיר את הלימונים הפרסיים ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
10 מכינים כדורי בשר מתערובת הבשר ומכניסים למרק. מבשלים כ-40 דקות, עד שהבשר התבשל לחלוטין. לפני ההגשה טועמים ומתקנים תיבול.
בימים רביעי-שישי (26-28 באוגוסט) יערוך אבי ביטון בכל סניפי מעדניית סוליקה (ובאתר) ספיישל מטבח פרסי, שבמסגרתו יימכרו במקום גונדי, כופתה ברנג'י, אורז פרסי, עופות צלויים וחורשט סבזי – שהמתכון שלו כאן לפניכם.
לתפריט המלא והזמנות
בתיאבון!