1 מחממים שתי כפות שמן בסיר ומוסיפים חצי כפית מלח, כפית בהרט, חצי כפית קינמון, חצי כפית פפריקה מתוקה, חצי כפית פפריקה חריפה ורבע כפית פלפל שחור. מערבבים.
2 פורסים את הסלק לפרוסות דקות, מוסיפים לסיר ומטגנים כ- 10 דקות.
3 מוסיפים לסיר רסק עגבניות ו-4-5 כוסות מים, ומביאים לרתיחה.
4 מוסיפים מיץ לימון ו- 2 כפות סוכר ומביאים לרתיחה.
5 מערבבים בקערה בשר טחון יחד עם 2 בצלים קצוצים, פטרוזיליה קצוצה, כרפס קצוץ, רבע כפית פפריקה חריפה, רבע כפית בהרט, רבע כפית פלפל שחור וחצי כפית מלח.
6 לשים את התערובת ויוצרים קציצות קטנות.
7 מערבבים בקערה נפרדת חצי חבילת סולת, כוס מים ורבע כפית מלח ומניחים לנוח כ- 10 דקות.
8 עוטפים בעדינות כל אחת מקציצות הבשר בתערובת דקה של סולת ומניחים בעדינות את הקובות בסיר, בזמן הרתיחה.
9 מנמיכים את האש, מכסים את הסיר, ומערבבים בעדינות מידי כמה דקות.
10 מבשלים במשך 40 דקות על אש נמוכה. ניתן להוסיף כרפס לקראת סוף הבישול.
>> לכל מתכוני התכנית השנייה של "עושים שכונה"