1 משרים את החומוס ללילה במים, שופכים את מי ההשריה, שוטפים היטב ומסננים.
2 קוטמים את הפלפלים מהעוקץ ומנערים את הגרעינים הפנימיים. משרים במים את הפלפלים למשך הלילה ומחליפים במהלך הערב את המים למים נקיים. בבוקר שוטפים ומסננים.
3 מבשלים את החומוס כשעה לריכוך חלקי, מסננים ומקררים.
4 בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את החומוס, התבלינים ונוזל הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה.
5 מוסיפים את תפוחי האדמה והפלפלים המיובשים המושרים ומבשלים לחצי שעה נוספת.
6 מערבבים את כל חומרי הקציצות, מניחים במקרר לשעה. יוצרים קציצות גדולות במשקל של כ-100 גרם לקציצה.
7 מטגנים את הקציצות במחבת חמה להשחמה משני הצדדים, ומניחים בצד.
8 משלימים טעמים בסיר המתבשל, מוודאים שיש בסיר נוזל שמכסה את החומוס ומוסיפים את הקציצות מעל. לא מערבבים יותר את התבשיל. מביאים לרתיחה עדינה.
9 שמים מכוסה על פלטה או בתנור בחום 110 מעלות עד לבוקר.