1 משרים את החומוס ללילה במים, שופכים את מי ההשריה, שוטפים היטב ומסננים .
2 קוטמים את הפלפלים מהעוקץ ומנערים את הגרעינים הפנימיים. משרים במים את הפלפלים למשך הלילה ומחליפים במהלך הערב את המים למים נקיים. בבוקר שוטפים ומסננים.
3 מבשלים את החומוס כשעה לריכוך חלקי, מסננים ומקררים.
4 בסיר כבד מחממים את השמן ומזהיבים את הבצל והשום. מוסיפים את החומוס, התבלינים ונוזל הבקר ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים כחצי שעה.
5 מוסיפים את תפוחי האדמה והפלפלים המיובשים המושרים ומבשלים לחצי שעה נוספת.