1 מכינים את הראגו: יוצקים 3 כפות שמן זית לסיר קטן, מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שום, עלה דפנה ופלפל אנגלי ומטגנים כ-10 דקות על להבה בינונית עד שהירקות מתרככים ומזהיבים. מערבבים מדי פעם. מוסיפים בשר טחון ומטגנים כ-4 דקות תוך כדי ערבוב ומעיכה עם כף עץ עד שהבשר מתפורר ומשנה את צבעו לחום-אפור.
2 מוסיפים עגבנייה, רסק עגבניות, סירופ מייפל, חצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור ומערבבים דקה-שתיים לפתיחת טעמים. יוצקים יין ומביאים לרתיחה. מבשלים 12-10 דקות על להבה בינונית-נמוכה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים. מצננים את הראגו לטמפרטורת החדר ונפטרים מהפלפל האנגלי ומעלה הדפנה.
מתכונים לראש השנה
3 מכינים את הפירה: מבשלים קוביות תפוחי אדמה במים מומלחים כ-15 דקות מרגע הרתיחה. מסננים ושומרים רבע כוס ממי הבישול בצד.
4 מועכים את תפוחי האדמה לפירה, מוסיפים 3 כפות ממי הבישול ששמרנו, 2 כפות שמן זית, חצי כפית מלח ורבע כפית פלפל שחור ומערבבים לפירה חלק וקרמי. מצננים לטמפרטורת החדר.
5 מרכיבים את הצנצנות ואופים: מחממים תנור ל-200 מעלות ומשמנים בשמן זית שתי צנצנות נמוכות וחסינות חום בנפח 400 מ"ל.
6 ממלאים את הצנצנות בפירה עד שליש מגובהן. ממלאים שליש נוסף מהצנצנות בראגו בשר (חצי מהכמות לכל צנצנת) ומסיימים בפירה. מרפדים את השיש במגבת וחובטים קלות בצנצנות כדי שהאוויר ישתחרר והפירה ישתטח. יוצקים חצי כפית שמן זית על כל מנה וחורצים בפירה פסים בעזרת מזלג.
7 מניחים את הצנצנות בתבנית ואופים כ-20 דקות עד שפני הפירה מזהיבים. אוכלים חם.
סולו - כריכת הספר | צילום:
דניאל לילה , סולו - ספר הבישול לאדם הכי חשוב בבית
לאתר הספר
** אפשר לשמור את הצנצנות במקרר - גם אחרי האפייה וגם לפניה - עד 3 ימים.