להכנת הרוטב:
1מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים לקוביות שוות ככל הניתן. מכניסים את תפוחי האדמה למים רותחים ל 25-30 דקות. בנתיים ממיסים את החמאה בסיר ומטגנים את השום כ- 2 דקות.
2 מוסיפים את החלב והשמנת המתוקה ומערבבים עד שמתחיל לבעבע. רצוי להישאר ליד הסיר ולערבב על מנת למנוע גלישה. כאשר החלב מתחיל לרתוח, מורידים מהאש.
3 כשתפוחי האדמה רכים, מסירים את הסיר מהאש, מסננים את המים ומועכים את תפוחי האדמה (רצוי עם מועך פירה מקצועי).
4 מחזירים את הסיר לאש, מחזירים פנימה את תפוחי האדמה. מוסיפים לתפוחי האדמה את תערובת החלב,שמנת,חמאה ושום בצורה מדורגת, תוך כדי ערבוב ומעיכה עד לקבלת מרקם פירה סמיך.
5 כשהפירה מוכן, מסירים מהאש ומערבבים פנימה את גבינת הפרמזן, מלח ופלפל לבן לפי הטעם.
להכנת הרוטב:
6 מטגנים במחבת את בצלי השאלוט ביחד עם התימין. מוסיפים את היין האדום ואת יין הפורט ומצמצמים עד שנשאר כ 1/3 מהכמות המקורית.
7 מוסיפים את ציר הבקר ושוב מצמצמים עד למחצית מהכמות. מוסיפים מלח ופלפל שחור וטועמים. מסננים את הכל ומחזירים למחבת.
8 מוסיפים כף חמאה ועל להבה נמוכה ממיסים לאט את החמאה לתוך הרוטב. מורידים מהאש ומגישים מעל הסטייק.
להכנת האספרגוס:
9 לוקחים 9 אספרגוסים טריים, קולפים אותם ומורידים להם את הרבע התחתון. מניחים אותם בסיר עם מים רותחים עם מלח גס וחולטים ל2 דקות.
10 מוציאים את האספרגוס מהסיר ומעבירים לקערה עם מי קרח על מנת לעצור את הבישול שלהם.
להכנת הסטייק:
11 מטגנים על מחבת ברזל יצוק כבדה (או על מנגל גחלים או גז) 3 נתחי סינטה, כ-3 דקות מכל צד. מורידים מהאש ומוסיפים מלח גס ופלפל שחור גרוס אם רוצים.