1 להכנת הרוטב, מצמצמים בסיר את היין עם הדבש והחומץ, לשליש מהכמות. מוסיפים את הציר ומצמצמים בשליש. מתבלים במלח ופלפל.
2 להכנת המילוי לקנלוני, מחממים בסיר מעט שמן זית, מוסיפים את הכרשה, הגזר, שורש הפטרוזיליה ובשר היונה הקצוץ. מוסיפים מעט מים ומאדים עד לריכוך הירקות והבשר. מקררים.
3 פורסים את דפי הפסטה, מברישים במעט מים, מניחים במרכז מילוי ומגלגלים.
4 להכנת המנה, מחממים במחבת מעט שמן זית, צולים את השקדים ומוציאים מהמחבת. צולים מעט את חזות היונה. מסדרים בתבנית מרופדת בנייר פרגמנט ומתבלים במלח ופלפל שחור.
5 מזלפים על הקנלוני מעט שמן זית וצולים 3 דקות בתנור חם מאוד.
6 מוציאים מהתנור ונותנים לבשר לנוח דקה.
7 להגשה, מסדרים את הקנלוני ולידם שקד עגל, דלעת צלויה, פטריית אלמוג ושעועית ירוקה. את החזות חוצים לאורך, יוצקים מעל מעט רוטב ומגישים.