1 מקלפים ושוטפים את החצילים, מניחים בתוך קערה ומפזרים מעליהם קמצוץ מלח למשך עשר דקות.
2 מחממים את השמן ומטגנים את החצילים בשמן עמוק. מוציאים ומניחים על נייר סופג. בינתיים מטגנים את הבצל ביחד עם הבשר הטחון ומוסיפים את כל התבלינים. מוסיפים את הפטרוזיליה.
3 חוצים את החצילים וממלאים אותם.
4 רוטב העגבניות: בסיר מחממים את החמאה ומוסיפים את רסק העגבניות. מוסיפים את הצנוברים והתבלינים. לסיום מוסיפים מיץ מחצי לימון. במידה והרוטב דליל מדי מוסיפים עוד רסק. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
5 מחממים תנור לחום של 250 מעלות. חותכים את העגבניות לפרוסות ומסדרים בתוך סיר חסין אש. מסדרים מעל את החצילים ומעליהם שופכים את רוטב העגבניות. מכניסים לתנור למשך חצי שעה. אפשר לבשל על הגז על אש בינונית. מומלץ להגיש ליד מנת אורז.*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים