1 קוטמים את ראשי הפלפלים. מנקים אותם היטב מליבת הגלעינים, ומניחים כל ראש ליד הפלפל שלו.
2. חולטים את האורז במים רותחים במשך שלוש דקות. מסננים. חותכים את הגזר לקוביות קטנטנות (שני מילימטרים) וקוצצים את הבצל דק-דק.
3. מטגנים את הגזר ואת הבצל בשמן הזית דקות אחדות, עד שיתרככו קלות.
4. מערבבים את הירקות עם האורז החלוט. מוסיפים את הבשר הטחון ואת התבלינים הכתושים במכתש ובעלי.
5. מוסיפים את הפטרוזיליה, ומתבלים במלח. טועמים, ואם צריך מתקנים תיבול. ממלאים את הפלפלים במילוי שהכנתם (לא לדחוס יותר מדי מילוי לתוך הפלפלים!), וסוגרים כל פלפל בראש שלו.
6. מכינים את הרוטב: בסיר רחב, שיוכל להכיל אחר כך את כל הפלפלים הממולאים, מטגנים קלות את הבצל בשמן הזית. מוסיפים לו את העגבניות שריסקתם, ומתבלים בפלפל האדום החריף הקצוץ, במלח, בגבעול הסלרי שקצצתם ובפלפל השחור.
7. מבשלים כמה דקות ומוסיפים את כל הפלפלים הממולאים בזהירות לתוך הרוטב. מוסיפים 1 כוס מים רותחים, אם צריך (או ציר עוף חם), מכסים את הסיר היטב, וממשיכים בבישול על להבה קטנה כשעה עד שעה וחצי, או עד שהפלפלים מוכנים.