1 מתחילים ברוטב: קוצצים את הבצל גס ומטגנים באטיות. מוסיפים את העגבניות ואת הסוכר, מועכים את העגבניות מעט, מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומניחים לרוטב להתבשל. מדי פעם מערבבים ומועכים מעט את העגבניות בעזרת כף עץ.
2 עוברים לקציצות: מחממים תנור לחום הגבוה ביותר האפשרי. קוצצים את שומן הכבש (אם יש), ומניחים אותו בקערה עם הבשר. טורפים בקערה נפרדת את הביצים עם התבלינים ומוסיפים לבשר. משרים את הלחם במים, מסירים את הקרום, סוחטים היטב בין כפות הידיים ומעבירים לקערה עם הבשר. מגררים פנימה עגבנייה שלמה (את הקליפה שנשארת זורקים) ומוסיפים את הבצל והפטרוזיליה. מערבבים היטב.
3 צרים קציצות ומניחים בתבנית מכוסה בנייר אפייה. אופים כ-7 דקות, מוציאים מהתנור ומעבירים לרוטב. מבשלים כ-45 דקות מעל להבה נמוכה בסיר מכוסה.
>> עוד מתכונים שווים עם קופסאות שימורים