1 קוצצים את הפילה לקוביות קטנות, מעבירים לקערה ומוסיפים כפית חרדל דיז'ון גרגירים, צלפים קצוצים, שאלוט קצוץ וכפית חומץ בלסמי – מערבבים הכל ומכניסים למקרר.
2 הצ'יפס הכפרי: חותכים לפרוסות עבות את תפוח האדמה והבטטה בקליפתם ואת הארטישוק הירושלמי המקולף. מכניסים לשמן רותח לכ-7 דקות עד הזהבה קלה. מוציאים למחבת פסים וצורבים מכל הצדדים עד לקבלת חריכה יפה.
3 מעבירים את הצ'יפס לתבנית עם נייר אפייה, מפזרים פפריקה ומעט פלפל שחור גרוס ומכניסים לתנור שחומם ל-180 מעלות למשך 10 דקות.
4 קורעים פיתה ל-4 פיסות. מורחים מעט שמן זית בצידן הפנימי בלבד וצורבים על מחבת הפסים עד לקבלת פיתה קריספית.
5 מבשלים ביצת שליו במשך מספר דקות.
6 להגשה: מניחים על צלחת לבנה גדולה את 4 קרעי הפיתות, מניחים תלולית קטנה של הטרטר ועליו בצל ירוק. מניחים ערימה של צ'יפס כפרי ובין הצ'יפס לטרטר מניחים בעדינות את חלמון השליו. ומעל הכל מזלפים שמן בזיליקום.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים