1 ממליחים קלות את תערובת הבשר ומניחים לשעה במקרר. לאחר מכן מוסיפים את הסודה. מכינים קציצה לא דקה מדי וצולים על המחבת. 3 דקות כל צד.
2 2 דקות לפני שהקציצה מוכנה ממליחים ומפלפלים. מורידים את הקציצה מהאש ומפזרים פלפל צ'ילי מעל.
3 פורסים את לחמניית ההמבורגר ומורחים חרדל ומיונז. מניחים את ההמבורגר ומעליו את גבינת הצד'ר, מסדרים פרוסות עגבנייה, בצל וחסה.
4 הצ'יפס: מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות ברוחב 2 ס"מ. מבשלים במשך 4 דקות במים רותחים. מוציאים את תפוחי האדמה ומייבשים על נייר סופג. מכניסים למקרר לצינון במשך 20 דקות.
5 מטגנים את תפוחי האדמה טיגון ראשון בטמפרטורה נמוכה עד שתפוחי האדמה מזהיבים (בערך 5 דקות). מוציאים, מניחים על נייר סופג ומכניסים למקרר למשך 20 דקות.
6 מכניסים את תפוחי האדמה לטיגון שני בטמפרטורה גבוהה עד לקבלת צבע צהוב ועמוק. מסדרים לצד ההמבורגר ומגישים.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים