1 מנקים את השייטל מהקרום שעוטף אותו ופורסים לפרוסות דקות. אין צורך להתאמץ לפרוס פרוסות בעובי של נייר. 2. את הפרוסות יש לרדד על משטח העבודה בעזרת גב סכין ארוכה ורחבה, עד שיהיו דקות מאוד. 3. מגררים את לחם השאור על פומפייה דקה עד שמתקבלים מספיק פירורי לחם לציפוי כל פרוסות השייטל. 4. מייבשים את הפירורים הטריים על מחבת ברזל עבה מחוממת לחום בינוני, תוך כדי ערבוב תמידי בכף עץ כדי שלא יישרפו. 5. טורפים את הביצים היטב עם שתי כפות מים, ומתבלים את הבלילה במלח ובפלפל לבן. 6. מחממים מחבת ברזל רחבה על להבת הגז הגדולה. 7. טובלים את פרוסות השייטל המרודדות דק בבלילת הביצה הטרופה ומצפים בפירורי הלחם האמיתיים. 8. שופכים מעט שמן זית לתוך המחבת החמה, מחכים כמה שניות עד שהשמן יתחמם, ומטגנים את השניצלים שתי דקות מכל צד או עד שיזהיבו דיים. מגישים עם לימון חצוי ועם צ'יפס עסיסי. 9. נ"ב: אפשר להוסיף לבלילת הביצים כל עשב תיבול שתבחרו, החל בטימין, עבור במרווה ועד למיורן. ואם אתם אוהבים שומשום - הוסיפו שומשום.