1 מלהיטים את סיר הפויקה מעל המדורה ומנקים בעזרת מים 2. מכינים מדורה קטנה יותר, המורכבת בעיקר מגחלים, ועליה מניחים את הסיר. מחממים את הסיר היטב מעל הגחלים. 3. בינתיים מליחים ומפלפלים את נתחי הבשר ומכניסים לצריבה אכזרית בפויקה הלוהט. 4. לאחר שהבשר סגור, מוסיפים את הבצלים והשום. כאשר הבצל משחים קלות מוסיפים את הבננות, הסוכר החום ומיד אחר כך את הרום. כאשר הרום נספג בבשר מוסיפים את יתר המרכיבים ומכסים את הסיר. 5. ברגע שהתבשיל רותח ומבעבע, מנמיכים את האש על ידי הוצאה של חלק מהגחלים ומבשלים במשך שעתיים שלמות.