המצרכים :לטורטיות (12 יחידות):
למילוי:
לאפייה:
אופן ההכנה:1 הטורטיות: מערבבים בקערת המיקסר את הקמח עם המלח והשמן. מתחילים ללוש עם וו הלישה ומוסיפים מים בהדרגה (ככל שמשתמשים בקמח יותר מלא יש צורך ביותר מים). לשים כ-5 דקות, עד שהבצק מתאחד, והוא לא דביק מדי ולא נוקשה. מעבירים למקרר לחצי שעה. 2 מחלקים את הבצק לכדורים במשקל 80 גרם. מכסים במגבת ונותנים לבצק לנוח עוד רבע שעה. בואו לעקוב אחרי פאני באינסטגרם 3 משמנים מעט את השיש, ומרדדים כל כדור בצק לעובי שעדיין יאפשר להרים אותו מהשיש. מחממים מחבת על אש בינונית. פותחים את הבצק עוד מעט בידיים ומניחים על המחבת היבשה. קולים משני הצדדים עד להשחמה קלה. 4 המילוי: מטגנים את הבצל, מוסיפים את הבשר ומתבלים. מטגנים תוך שמפוררים את הבשר היטב במחבת (לא מטגנים יותר מדי, כדי שהבשר לא יתייבש). מפזרים פטרוזיליה, מערבבים ומניחים להתקרר. 5 ההרכבה: מחממים תנור ל-180 מעלות. 6 משטחים טורטייה ומניחים עליה בערך כף וחצי של מלית. סוגרים משני הצדדים ומגלגלים לגליל. טובלים בביצה ובפירורי לחם ומניחים בתבנית מרופדת נייר אפייה. ממשיכים כך עם כל הטורטיות וכל המילוי. 7 אופים כ-20 דקות, עד להזהבה. אוכלים חם. |