מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

דלעת ספייסי עטופה קציצות עגל

קבלו טעימה מהעונה הרביעית של "שף על האש", שעולה בשבת בערוץ האוכל. לא מתאים לכם כל הקטע של המנגל? אפשר להכין אותן גם בתנור הביתי

|"שף על האש"| פורסם15:37
דלעת ספייסי עטופה קציצות עגל  (צילום: דרור הופמן )
צילום: דרור הופמן

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהעשרים דקות
  • זמן הכנהחצי שעה
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים (6 מנות):

לקציצות:

  • חצי קילו עגל טחון
  • חצי בצל לבן, קצוץ
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • כפית סילאן
  • מלח
  • פלפל שחור

לדלעת:

  • 250 גרם דלעת ללא קליפה, חתוכה לקוביות
  • כפית שמן זית
  • כפית פלפל שאטה
  • כפית סוכר חום כהה
  • זרעי כוסברה טחונים
  • עלי מרווה
  • כפית תימין
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן ההכנה:

1מערבבים את כל חומרי הקציצות, יוצרים כדורים ומניחים בצד.

2מערבבים את קובית הדלעת עם שמן הזית והתבלינים וצולים על הגריל 6-7 דקות, עד שהן מתרככות (בתנור הביתי: צולים בחום מקסימלי בתכנית הגריל).

3עוטפים כל קוביית דלעת בתערובת הבשר, מעגלים לקציצה וצולים 5 דקות.

* המתכון מתוך העונה הרביעית של "שף על האש" עם עומר מילר, שתעלה בשבת הקרובה.

>> ומהצד השני של הקשת הקולינרית: הנה יופי של חמין טבעוני

...טוען
מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il