הכנת החמין 1 שמים את שומן האווז בסיר וכשהוא חם מטגנים בו את הבצל, התימין, הרוזמרין ועלי הדפנה. ממליחים ומפלפלים (הרבה פלפל). מטגנים עד שהבצל שחום יפה. 2. מסדרים בסיר את מרכיבי החמין על הבצל המטוגן: ראשית את הבשר עם העצמות וסביבם השעועית. באחד הצדדים מעליהם מניחים את שקית החיטה ואז מפזרים את תפוחי האדמה, הביצים ושני חצאי ראש השום. ממלאים את הסיר במים שיכסו את תכולתו, מוסיפים את הדבש והשזיפים, ממליחים ומפלפלים. מעל פני המים שמים את עוגת הפירות היבשים והג'חנון. מביאים לרתיחה, מבשלים על להבה נמוכה כשעה . מכסים היטב ומכניסים תנור בחום של 110 מעלות למשך הלילה.
הכנת שקית החיטה 1 שמים את השמן במחבת וכשהיא חמה מוסיפים פנימה את הבצל, שום, גרגירי כמון ופלפל חריף. ממליחים ומפלפלים ומטגנים כחמש דקות. מוסיפים את הבשר, שוב ממליחים ומפלפלים, עד שהוא שחום מעט. 2. מערבבים את האורז עם תוכן המחבת והכוסברה (יחד עם שמן הטיגון). מכניסים לשקית וסוגרים (חשוב להראות שהשקית לא מלאה מידי, שיהיה לאורז מקום לתפוח)
הכנת הקורה - עוגת שקדים וצימוקים לחמין מערבבים את כל החומרים בקערה. מוסיפים מים ליצירת בצק קשה אך נוח לעבודה. מגלגלים לנקניק ואורזים בנייר כסף. דוקרים אותו בקיסם פה ושם. מניחים על החמין.