1 מבשלים את השעועית במים עד כדי "חצי בישול". בינתיים מפרידים את החלקים הירוקים של המנגולד מהגבעולים הלבנים. קוצצים את החלקים הירוקים לרצועות, ואת הגבעולים דק-דק. מחממים בווק או בסיר שטוח את שמן הזית העדין, ומטגנים בשמן עמוק על להבה בינונית נמוכה את עלי המנגולד שחתכתם לרצועות, עד שהם משחירים ומתייבשים קמעה. התהליך נמשך כשעה. יש לערבב מדי פעם את המנגולד שבמחבת כדי להפריד את העלים וכדי שכולם ייטגנו בצורה אחידה.
2 בינתיים חותכים את השפונדרה לקוביות גדולות בין הצלעות. כותשים את כל תערובת התבלינים במכתש ובעלי. מערבבים את השפונדרה עם התבלינים הכתושים ומטגנים בסיר גדול בעל תחתית עבה. מערבבים עם 5 כפות שמן זית, עד שהשפונדרה סגורה מכל צדיה.
3 מוציאים מהסיר את השפונדרה הסגורה, ומוסיפים את הבצלים הקצוצים ואת גבעולי המנגולד הלבנים שקצצתם. מקפיצים כמה דקות עד שהם מזהיבים קלות. בינתיים מסננים את עלי המנגולד שטיגנתם. מחזירים את השפונדרה לסיר עם הבצלים ועם גבעולי המנגולד. מוסיפים את השעועית האדומה החלוטה ומציפים במים רותחים.
4 מוסיפים את עלי המנגולד השחורים ומתבלים במלח לפי הטעם. מבשלים על להבה בינונית-נמוכה כמה שעות, או דוחפים לתנור אחרי רתיחה (מחומם מראש ל-150 מעלות). אל תשכחו לסגור היטב את הסיר אם אתם מכניסים לתנור. מגישים עם אורז או עם קוסקוס.
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!
>> כל המתכונים לראש השנה