הבשרכשמכינים המבורגר בבית חשוב לבחור בבשר עם 30 אחוזי שומן לפחות. הנתחים המתאימים: שייטל, בריסקט, פלדה, אונטריב או מכסה אנטרקוט.
המלחבשביל לדעת כמה מלח להוסיף לבשר חשוב לדעת אם הוא עבר הכשרה או לא. לקילו של בשר לא מוכשר מוסיפים כף שטוחה של מלח גס, ואפילו מעט יותר. לבשר מוכשר מוסיפים רק חצי כפית.
השמן לצלייהאחד מסודות הטעם של המבורגרים מעולים במסעדות הוא השומן. בשביל המבורגר מעולה רצוי להשתמש בשומן מן החי (beef tallow) - בקר, טלה או אווז. אפשר לבקש מהקצב חתיכה קטנה של שומן (30-50 גרם יספיקו) או לקנות שומן אווז במעדנייה. המצרכים :ל-4-5 המבורגרים במשקל 200-250 גרם:
לצלייה:
אופן ההכנה:1 מערבבים את כל החומרים היטב אבל לא יותר מדי. ערבוב רב מדי יגרום לקולגן לצאת מהבשר והתוצאה תהיה קציצה יבשה וצמיגית; ערבוב מועט מדי יגרום לקציצה להתפרק. כן, זאת נקודה טריקית, אבל בתוך פעם-פעמיים תקלטו את הרגע הנכון להפסיק. בגדול מערבבים עד שהבשר מקבל ברק ולא יותר מזה. 2 מחלקים את התערובת ל-4-5 כדורים ומעבירים למקרר לחצי שעה. ![]() 3 מלהיטים מחבת (רצוי מחבת ברזל כבדה). איך יודעים שהמחבת חמה מספיק? מניחים את כף היד בגובה 5 ס"מ מעל המחבת. אם היד מחזיקה שם יותר מ-5 שניות (זה אמור להיות חם מאוד מאוד), המחבת לא מספיק חמה. 4 מחממים את השומן במחבת הלוהטת, מניחים את כדורי הבשר ומוחצים אותם בזהירות במרית עד לעובי של אצבע. 5 צולים דקה או דקה וחצי (לדרגת עשייה מדיום), וכשהבשר מתנתק בקלות מהמחבת הופכים. מטגנים עוד כדקה (לדרגת צלייה וול דאן מוסיפים עוד כדקה מכל צד). 6 מגישים מיד, בלחמנייה עם תוספות או בלי.
מקרא:
![]() ![]() | המתכונים
הכי פופולריים
הכי חדשים
הכי מומלצים
|