1 חותכים את החצילים לאורך לפרוסות דקות, ומשרים במים עם מלח לרבע שעה (ככה החציל יספוג מינימום שמן).
2 בינתיים מכינים את הבשר: מחממים בסיר עבה מעט שמן ומטגנים את השום והבצל עד הזהבה.
3 מוסיפים לסיר את הבשר הטחון ומפרקים אותו בזמן הטיגון כדי שלא ייווצרו גושים.
4 חותכים את העגבניות לקוביות ומוסיפים לסיר. משאירים על האש 2-3 דקות ומוסיפים את הרסק והתבלינים.
5 מוזגים לסיר את היין ומשאירים על האש עם מכסה פתוח, כדי שהאלכוהול יתאדה. בינתיים קוצצים את החמוציות לפרוסות קטנות. מוסיפים לסיר את החמוציות ואת כוס המים, מערבבים ומשאירים על אש נמוכה ללא מכסה כ-40 דקות, עד שרוב הנוזלים מתאדים.
6 מחממים תנור ל-180 מעלות.
7 בינתיים חוזרים לחצילים: מוציאים את הפרוסות מהמים, סוחטים מעט ומסדרים על תבנית אפייה. מברישים במעט שמן זית ובוזקים מלח ופלפל.
8 מכניסים את החצילים לתנור עד שישחימו מעט.
9 כשתערובת הבשר מוכנה, מכינים תבנית אפייה ומסדרים שכבת חצילים ושכבת בשר לסירוגין.
10 מסיימם עם שכבת חצילים (תבחרו את הפרוסות המוצלחות יותר), מהדקים מעט ומכניסים לתנור לעוד 15-20 דקות.