המצרכים :ל-20 קציצות:
לציפוי ולטיגון:
לרוטב:
אופן ההכנה:1 מכינים את הקציצות: מניחים בקערה את שני סוגי הבשר עם מחית תפוחי אדמה, ירקות מגוררים דק, עשבי תיבול, ביצה ותבלינים. מערבבים היטב עד ליצירת תערובת אחידה. מכסים ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שעה להתייצבות. 2 מכינים שתי קערות, אחת עם ביצים טרופות ובשנייה מערבבים סולת וקמח. אם לא אוהבים סולת, אפשר רק קמח. אני אישית מתה על הקראנצ'יות העדינה והטעם החלומי שהסולת מעניקה לציפוי. 3 מחממים מחבת עם שמן לטיגון חצי עמוק. יוצרים מהתערובת קציצות בגודל 6-5 ס"מ, טובלים כל קציצה בתערובת סולת-קמח ואחר כך בביצה ומטגנים במחבת חמה 3-2 דקות או עד להזהבה. אין צורך לטגן אותן טיגון מלא, הזהבה קלה משני הצדדים ולהוציא. 4 מכינים את הרוטב: בסוטאז' רחב מאדים את הבצלים כחצי דקה לייבוש הנוזלים. מוסיפים את השמן ומטגנים עוד 4 דקות. מוסיפים סוכר, מערבבים בכף עץ וממשיכים לטגן כ-3 דקות עד להזהבה קלה. מוסיפים כוס עד כוס וחצי מים רותחים, אבקת מרק עוף, כורכום וטיפה פלפל לבן. מערבבים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש. מבשלים במשך רבע שעה. אם הרוטב סמיך מדי מוסיפים עוד מים רותחים. 5 מוסיפים את הקציצות לרוטב. מבשלים חצי שעה על הלהבה הנמוכה ביותר. המתכון מתוך הספר מלכת המטבח בהוצאת מודן. |