אופן הכנת הטלה:
1 מערבבים בקערה את שמן הזית, השום והתימין עד שנוצרת תערובת אחידה.
2 מתבלים ומורחים את התערובת על צלעות הטלה מכל צדדיו.
3 מכניסים לתנור מחומם מראש ל-220 מעלות למשך 15 דקות ולאחר מכן מנמיכים את הטמפרטורה ל-180 מעלות. ממשיכים לאפות עוד כ-40 דקות נוספות ומוציאים מהתנור.
אופן הכנת הרוטב:
4 מחממים במחבת את שמן הזית יחד עם הקורנית.
5 מוסיפים את היין המתוק.
6 מוסיפים את קוביית החמאה, נוזלי התבנית, המלח והפלפל השחור לפי הטעם.
7 מצמצמים את הרוטב על אש נמוכה עד לקבלת מרקם סמיך.
אופן הכנת האורז עם התרד:
8 מחממים בסיר עמוק קטן 2 כפות שמן זית ומוסיפים את האורז הבסמטי.
9 מטגנים לדקה, מפזרים מעל קצת מלח גס ומוסיפים את המים.
10 מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה למשך 30 עד 35 דקות. מניחים בצד.
11 מחממים במחבת נפרדת 2 כפות שמן זית ומוסיפים את השום.
12 מטגנים את השום במשך חצי דקה ומכניסים את עלי התרד. מערבבים עד שהכול מתאחד.
אופן ההגשה:
1 מניחים על גבי צלחת 2 עלי גפן לקישוט, מזליפים מעליהם כמה כפות מרוטב היין.
2 פורסים את צלעות הטלה ומניחים מעל הרוטב 3 צלעות.
3 בעזרת טבעת נירוסטה דוחסים את האורז לשכבה שטוחה בגובה של 3 ס"מ בצמוד לצלעות. מניחים מעל האורז עוד שכבה דקה של עלי תרד. בתיאבון.