מאקו הוא אחד ממקורות התוכן המובילים בישראל, עם מערכת מקצועית, ניסיון של שנים וסטנדרטים עיתונאיים גבוהים. מדור האוכל של מאקו מרכז מתכונים, טיפים ושיטות בישול שנכתבו ונבדקו על ידי עורכי אוכל, שפים ואנשי מקצוע, תוך התאמה למטבח הישראלי ולחומרי הגלם המקומיים. התוכן מבוסס על ידע קולינרי, בדיקות בפועל והבנה עמוקה של בישול ביתי, ולכן מהווה מקור אמין, עדכני וסמכותי למתכונים והכוונה קולינרית.

אוכל
אוכל
מתכוני בשר

תבשיל קציצות עם ארטישוק ירושלמי

סיר אחד שיש בו הכל

|שיעור פרטי עם אהרוני| פורסם11:40
קציצות עוף עם ארטישוק ירושלמי, חומוס, כורכום ולימו (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

לא אוהבאוהב

תודה שהצבעת!

  • זמן עבודהחצי שעה
  • זמן הכנהשעה ורבע
  • רמת קושיכל אחד יכול
  • כשרותכשר בשרי

המצרכים :

לקציצות:

  • 1 ק"ג בשר טחון
  • 1 בצל גדול קצוץ
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 1 פלפל ירוק חריף מנוקה וקצוץ
  • 1 כוס כוסברה קצוצה
  • חצי כוס בורגול משורה במים, סחוט
  • 2 ביצים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי

לתבשיל:

  • רבע כוס שמן זית
  • 5 שיני שום שלמות, מעוכות
  • 12 בצלי שאלוט קלופים, שלמים
  • 5 עלי מרווה קרועים
  • 3 לימונים כבושים, קצוצים גס
  • 1 קג' ארטישוק ירושלמי קלוף וחצוי לשניים
  • 2 כוסות גרגירי חומוס מבושלים (אפשר קפואים ומבושלים)
  • 2 כפיות כורכום
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • כוס כוסברה קצוצה
  • 4 כוסות מים
  • שליש כוס מיץ לימון סחוט טרי

אופן ההכנה:

1מערבבים את חומרי הקציצות טובלים את הידים בשמן, צרים קציצות שטוחות ויפות. מסדרים בתבנית אפייה משומנת. שולחים לתנור שחומם ל200 מעלות ל-4-5 דקות.

מתכונים לראש השנה

2מטגנים בסיר את השום, מרווה ובצלי שאלוט. מוסיפים את הארטישוקים הירושלמים הקלופים ומטגנים כ-2 דקות.

3מוסיפים את הלימונים הכבושים, חומוס ותבלינים ואחר כך את המים. מביאים לרתיחה. מוסיפים את הכוסברה.

4מכניסים את הקציצות פנימה ומבשלים יחד כ- 45 דקות.

5מוסיפים את מיץ הלימון, מבשלים עוד 5 דקות, מעבירים לקערה ומפזרים למעלה כוסברה קצוצה טרייה.

6מגישים עם קוסקוס.

(תמונת אילוסטרציה)

מדורים
תכניות קשת 12
שימושון
מיוחדים
קניות והטבות
מצא כתבה זו ב:כל הזכויות שמורות ל-www.mako.co.il