להכנת הפסטה:
1 מערבבים ביד את כל מרכיבי הבצק עד לקבלת מרקם אחיד, גמיש ונעים. עוטפים בניילון נצמד ושומרים במקרר במשך חצי שעה לפחות.
2 מעבדים את הבצק במכונת פסטה, עד דרגה 7 וחותכים לפסים (טליאטלה).
3 מרתיחים מים בסיר גדול עם 2 כפות מלח ומבשלים את הפסטה במשך 4-5 דקות.
4 מסננים ושומרים 3-4 כפות ממי הבישול כדי להוסיף לרוטב הבולונז.
להכנת הבולונז:
1 מרתיחים סיר עם מים ומוסיפים שתי כפות חומץ רגיל.
2 מכניסים את שקדי העגל ומבשלים במשך 10 דקות.
3 מסננים ותחת זרם מים קרים, מסירים את הקרום אשר עוטף את שקדי העגל.
4 חותכים את שקדי העגל לנתחים קטנים (בערך 2 ס"מ).
5 מטגנים בשמן זית או חמאה את חתיכות השקדים במשך כמה דקות, עד שהן מתחילות להזהיב.
6 מטגנים את קוביות הבצל בסיר רחב (או ווק) בשמן זית עד להזהבה.
7 מוסיפים את השום והצ'ילי הטרי ומקפיצים במשך חצי דקה.
8 מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שצבעו משתנה.
9 מתבלים בכמון, בהרט, פפריקה.
10 מוסיפים את הערמונים, העגבניות והפסאטה (או רסק העגבניות והעגבניות המרוסקות), מכסים ומבשלים במשך 50 דקות. אם הרוטב נעשה סמיך מידי, מוסיפים מעט מים רותחים.
11 כ-10 דקות לפני סוף הבישול, מוסיפים את השקדים המטוגנים.
12 מוסיפים מעט ממי בישול הפסטה ומערבבים.
להרכבת המנה:
1 בצלחת עמוקה מניחים את הפסטה.
2 עורמים על גבי הפסטה כמות נדיבה של בולונז ומגישים.