1 מנקים את הארטישוק מעלים כך שרק הלבבות יישארו. 2. מערבבים את כל חומרי המילוי בקערה. 3. צרים מהתערובת 12 קציצות שמנמנות. ממלאים את לבבות הארטישוקים בקציצות. 4. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים שום, פלפל חריף ותימין ומטגנים כשלוש דקות. 5. מוסיפים לסיר את המים או המרק, פול, מיץ וקליפת לימון, כורכום, כוסברה, מלח ופלפל. מביאים לרתיחה ומבשלים עשר דקות. 6. מוסיפים הארטישוקים הממולאים, מפנים להם מקום, מביאים שוב לרתיחה, מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה. לפני ההגשה מפזרים מעל עוד מעט כוסברה קצוצה.