המצרכים :
לטחינה:
לסלט:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור לחום של 200 מעלות. 2 קולים קלות מאוד את ההל במחבת, וכותשים. מורחים את הבשר בשמן זית ומתבלים במלח, פלפל שחור ובהל. 4 מטגנים את הנתח במחבת עם מעט שמן זית. בעצם חורכים את השומן עד שהוא נעשה זהוב (כ-2-3 דק'). 5 אחרי ההשחמה מכניסים את המחבת עם הבשר לתנור החם ל-20–15 דק'. 6 מניחים את המחבת בצד ונותנים לנתח הבשר "לנוח" כ-2-3 דק'. במקביל - מכניסים לתנור החם פיתה. הכנת הטחינה: 1 מכינים את הטחינה מכמות זהה של טחינה גולמית ומים קרים, ללא לימון ומלח. 2 קוצצים פטרוזיליה, אותה נוסיף בהמשך מעל לטחינה ליצירת "טחינה ירוקה". הכנת הסלט: 1 חותכים לחתיכות בגודל בינוני עגבניות, בצל ופלפל חריף. מערבבים ומתבלים במלח, לימון ושמן זית. הרכבת המנה: 1 לוקחים פיתה ומפרידים את חלקה העליון מהתחתון, כך שנוצרים שני עיגולים נפרדים. 2 לוקחים את אחד העיגולים, מורחים טחינה על חציו הפנימי ומעליה מפזרים פטרוזיליה. 3 מוסיפים מהסלט שחתכנו, ואת הטלה פורשים דק כמו שווארמה ומפזרים מעל הכל בנדיבות. 4 מקפלים את עיגול הפיתה לשניים ובעצם "סוגרים" אותו ביד כך שיהיה נוח לאכילה. |