1 קוצצים דק בצל אחד לבן ואחד אדום, ומטגנים בשמן זית עד שהם מזהיבים.
2 למעבד מזון מכניסים את השמיר, הפטרוזיליה והבצלים המטוגנים. מתבלים את התערובת בחצי כפית מלח וחצי כפית פלפל שחור.
3 מוציאים את התערובת ומערבבים אותה בקערה עם הבשר הטחון. מוסיפים לחם או פירורי לחם, ביצה ושתי כפיות מלח וממשיכים לערבב כ-10 דקות. מכינים מהתערובת כדורים קטנטנים שייכנסו לתוך המשמשים.
4 פותחים משמש לרוחב עם סכין, בעדינות כמו שחותכים פיתה. מכניסים כדור בשר, לוחצים בעדינות וסוגרים בתנועות הידוק. ממלאים כך את כולם ומניחים על צלחת בצד.
5 מכינים ציר בשר: שמים בסיר לחץ את השפונדרה, הבצל, הפטריות, העגבניות, כפית פלפל שחור וכפית מלח ומים, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש גבוהה 35 דקות.
6 שורפים בסיר נוסף כף סוכר חום, ומוסיפים 2 כוסות מהציר, חצי כפית פלפל וחצי כפית מלח.
7 טובלים את המשמשים הממולאים בקמח ומטגנים בשמן זית משני הצדדים, כדי שיקבלו צריבה עדינה.
8 מעבירים המטוגנים לסיר עם הסוכר שהמסנו בציר, ומבשלים 10 דקות על אש נמוכה. מוצאים עם כף מסננת ומניחים על צלחת הגשה.
*מתכוני התוכנית מובאים כפי שסופקו על ידי המתמודדים