קוצצים את הכרוב האדום לפרוסות דקות וקטנות, ומכניסים לסיר לחץ עם מעט מים לאידוי. משאירים במשך חצי שעה עד שעה, עד לריכוך. מוסיפים חומץ, סוכר חום וקובייה של חמאה או מחמאה (חשוב לזכור את המים בתחתית הסיר, כדי שלא יישרף). קולפים וחותכים את תפוחי האדמה לרבעים, ומניחים בסיר עם מעט מלח. מוסיפים מים, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שתפוחי האדמה מתרככים. מכינים את כדורי הבשר: מוסיפים לבשר הטחון את הבצל, מלח ופלפל (אימא של יוני מוסיפה תבלין הולנדי מיוחד, אבל לנו אין אותו). מערבבים טוב טוב ויוצרים כדורים. מחממים קוביית חמאה או מחמאה. טובלים את הכדורים בפירורי לחם ומטגנים את על אש גבוהה בחמאה מכל הצדדים, עד שנהיה ציפוי קריספי מסביב. מוסיפים מים, שיגיעו עד אמצע כדורי הבשר שבסיר, ומבשלים עוד 5-10 דקות, עד שהרוטב מסמיך.