1 קולפים את תפוחי האדמה. פורסים אותם לפרוסות של כ-5 מ"מ, ושוב פורסים כל פרוסה באמצע עד ס"מ אחד לפני הסוף, כך שנוצרות צורת לוע. אמורות להתקבל 10 פרוסות כאלה. מניחים בצד.
2 שמים את כל שאר מרכיבי הקציצות בקערה גדולה ומערבבים (אני לא מאמינה במידות של תיבול. כל אחד יתבל לפי טעמו). אם הקציצה רכה מדי, מוסיפים עוד פירורי לחם. הקציצה צריכה להיות יבשה.
3 מחלקים את העיסה ל-10 כדורים. דוחפים כל כדור ב"לוע" של תפוח אדמה (בין שני חלקי הפרוסה), ומהדקים.
4 מכינים שתי קערות: באחת טורפים את הביצים ורסק העגבניות, בשנייה שמים פירורי לחם או קמח מצה (אין צורך במלח). טובלים כל מפרום בתערובת הביצה מכל הצדדים, עוטפים בפירורי לחם ומטגנים. אם רוצים להקפיא לשימוש עתידי - מומלץ לעשות זאת מיד אחרי הטיגון. בבוא העת תוכלו להוציא את המפרום ולבשל אותו קפוא, ורוב הסיכויים שהציפוי לא יירד.
5 מכינים את הרוטב: שמים שמן בסיר רחב ולא גבוה. מטגנים מעט את הפלפלים והשום (זהירות שהשום לא יישרף). מוסיפים את העגבניות המגוררות והרסק וממשיכים לטגן. מוסיפים מים עד לגובה של מפרום, ומתבלים. מביאים לרתיחה.
6 מכניסים את המפרום לרוטב הרותח, מנמיכים את האש ומבשלים כ-40 דקות (זהירות, אש גבוהה מדי עלולה לגרום לו להתפרק).
הכנתם? ספרו לנו איך יצא!