מניפות תפוח אדמה, בטטה ונקניקיותאנחנו מוכנים להתחייב שאת המנה החתיכית והטעימה הזאת הילדים שלכם ירצו לאכול בכל יום בשנה. תגברו אותה בכמות יפה של ירקות בצד, ארגנו צלחת גם לעצמכם ולכו על זה |
המצרכים (4 מנות):
להברשה:
אופן ההכנה:1 מחממים תנור ל-200 מעלות. 2 חורצים את תפוחי האדמה והבטטות בסכין כמעט עד הסוף למעין מניפה (אפשר להיעזר בשני צ'ופסטיקס בצדדים, הם ימנעו מהסכין לחתוך את הירקות עד למטה). 3 מסדרים על תבנית מרופדת בנייר אפייה את תפוחי האדמה, הבטטות ורבעי הבצל. 4 מערבבים בקערה שמן זית, מלח, פלפל שחור, פפריקה וכמון. 5 מברישים את הירקות בשלושה רבעים מכמות הרוטב. 6 מכניסים לתנור ל-35-40 דקות, עד שתפוחי האדמה מתרככים (רק אז אפשר להוסיף את הנקניקיות). 7 פורסים גם את הנקניקיות למניפה. 8 מוסיפים את הנקניקיות לתבנית, מברישים אותן בשאר רוטב ומחזירים לתנור לעוד 10 דקות. 9 מגישים עם קטשופ ומיונז (והר של ירקות!). לעוד מתכונים מעולים ממליצים לגלול באינסטגרם של יעל קצב או בטיקטוק המהמם שלה מניפות של תפוח אדמה, בטטה ונקניקיות | צילום: יעל קצב, mako אוכלבתיאבון! |