קציצות עוף מטוגנות

על פניו מדובר במתכון הכי בסיסי לקציצות עוף מטוגנות (לא חלילה שיש לנו בעיה עם מתכונים בסיסיים), אבל אל תפספסו את הדבר הקטן שהופך את קציצות העוף האלה לוואו, וזה הבצל המטוגן. אנחנו יודעים שזה ניג'וס לטגן בצל במיוחד, אבל האמינו לנו שזה ניג'וס משתלם (או השתמשו בבצל מטוגן קנוי מיובש. גם אופציה).

>> למתכון: קציצות עוף מטוגנות

קציצות בשר ותפוחי אדמה

אצלנו קוראים לקציצות האלה פסטלים, ומגישים אותן רק במועדים חגיגיים. אם יש לכם קצת זמן פנוי אנחנו מאוד ממליצים להכין אותן גם בסתם ימים של חול, כי מדובר באחת ההברקות הכי מבריקות שאנחנו מכירים מהמטבח המרוקאי (שלבטח קיימת במטבחים נוספים) - קציצת בקר מטוגנת בציפוי של מעין פירה. הבעיה היחידה: את היפות האלה ממש כדאי לאכול כשהן טריות. אפילו אחרי כמה שעות בודדות הן מאבדות חלק מהקסם.

>> למתכון: קציצות בשר ותפוחי אדמה

 קציצות תפוחי אדמה ובשר לפסח של תומר אומנסקי (צילום: תומר אומנסקי)
קציצות תפוחי אדמה ובשר | צילום: תומר אומנסקי

קציצות עוף ברוטב עגבניות

התשנו? הנה אנחנו חוזרים למתכונים הביתיים הפשוטים, ובראשם קציצות עוף ברוטב עגבניות שאין ילד שיגיד להן לא. כשאנחנו רוצים להרגיש שהכל בסדר - אפילו כשאנחנו יודעים שלא - זה מה שאנחנו מכינים. 

>> למתכון: קציצות עוף ברוטב עגבניות

קציצות טונה מרוקאיות

כשאנחנו מכינים קציצות טונה אנחנו בדרך כלל מאלתרים עם ביצה, פירורי לחם ואולי קצת בצל. כשאבי ביטון מכין קציצות טונה הוא עושה את זה כמו שצריך, עד רמת האריסה ברוטב. תהיו אבי ביטון. 

>> למתכון: קציצות טונה מרוקאיות

קציצות טונה. אפשר גם לאפות, אבל בטיגון זה טעים יות (צילום: רון יוחננוב, mako אוכל)
קציצות טונה | צילום: רון יוחננוב, mako אוכל

קציצות דגים של ענת אלישע

את הקציצות האלה מכינים מנסיכת הנילוס וטונה, ואם לשפוט לפי כמות הפלפלים ברוטב - טריים ומיובשים, מתוקים וחריפים - מדובר בעונג שבת אמיתי. שימו לב, אפשר לחסוך ולהשתמש בטונה קפואה.

>> למתכון: קציצות דגים של ענת אלישע

קציצות דגים נסיכת הנילוס (צילום: ענת אלישע, mako אוכל)
קציצות דגים נסיכת הנילוס | צילום: ענת אלישע, mako אוכל

קציצות גם וגם

קציצות מושלמות וורסטיליות: אפשר לטגן ואפשר רק לבשל ברוטב עגבניות - כך או כך תקבלו תוצאה רכה רכה וטעימה להפליא. בגדול, מתכון לגזור ולשמור. או פשוט לשמור.

>> למתכון: קציצות גם וגם

קציצות גם וגם (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות גם וגם | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

תבשיל קציצות וירקות

מתכון של רותם ליברזון שסוגר את הפינה של התוספת יחד עם העיקרית. קציצות בקר יש, וגם הרבה ירקות טעימים. יופי של סיר.

>> למתכון: תבשיל קציצות וירקות

תבשיל קציצות וירקות (צילום: רותם ליברזון, mako אוכל)
תבשיל קציצות וירקות | צילום: רותם ליברזון, mako אוכל

קציצות מנגולד, תרד ואורז

אנחנו רוצים לתת מקום מכובד גם לקציצות הצמחוניות האלה, שהוכרזו כמנה הבריאה האהובה עלינו ביותר עם המון תרד ומנגולד וקצת גבינה בולגרית.

>> למתכון: קציצות מנגולד, תרד ואורז

קציצות מנגולד, תרד ואורז (צילום: דניאל לילה ,  יח"צ)
קציצות מנגולד, תרד ואורז | צילום: דניאל לילה , יח"צ

קציצות דגים הכי טעימות בעולם

עם המתכון של יונית צוקרמן, גם הילדים - שבלא מעט מקרים הם סרבני דגים - יטרפו קציצות דגים בהנאה, תזכרו שאמרנו. ולא רק זה - יונית פינקה אותנו בשתי גרסאות: אופציה אחת היא דיאטטית יותר וגם דורשת פחות עבודה, האופציה הלא מטוגנת, והשנייה כוללת שלב של טיגון, שאומנם גוזל עוד כמה דקות (ועוד שניים וחצי כלים לשטוף) אבל נותן לקציצות מעטפת קריספית מטריפה שאחר כך מתרככת ברוטב ונעשית פשוט מושלמת.

>> למתכון: קציצות דגים הכי טעימות בעולם

קציצות דגים ברוטב - מטוגנות (צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל)
קציצות דגים ברוטב - מטוגנות | צילום: יונית סולטן צוקרמן, mako אוכל

קציצות עוף וירקות עם קוסקוס

זה ייראה שמה זה טרחתם על הסיר, אבל תכלס הכל מוכן בשעה. אפילו טיפה פחות. אה, ולמקרה שלא הבנתם - הקוסקוס נכנס לקציצות עצמן.

>> למתכון: קציצות עוף וירקות עם קוסקוס

קציצות עוף וירקות (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
קציצות עוף וירקות | צילום: אסף רונן, mako אוכל

קציצות ירקות אפויות

מומלץ לאדות את הירקות של הקציצות על מניפת אידוי (או במיקרו, אם אתם מחובבי הז'אנר), כדי שלא יספחו אליהם נוזלים לא רצויים. אה, והן אפילו טבעוניות!

>> למתכון: קציצות ירק אפויות

קציצות ירקות אפויות (צילום: אסף רונן, mako אוכל)
קציצות ירקות אפויות וטעימות אש | צילום: אסף רונן, mako אוכל

קציצות כרישה ועוף

לא יודעים מה אתכם, אבל כל לביבה או קציצה שיש בה כרישה - זאת קציצה שאנחנו חייבים על הצלחת שלנו. לקציצות הכרישה והעוף של רחלי קרוט יש גרסה לפסח, וכל חג, אבל כל חג, הן הראשונות להתחסל מהשולחן. אתם יודעים משהו? גם כשאנחנו מכינים אותן לא בחג.

>> למתכון: קציצות כרישה ועוף

קציצות כרישה ועוף (צילום: רחלי קרוט, mako אוכל)
קציצות כרישה ועוף | צילום: רחלי קרוט, mako אוכל

קציצות מושלמות לילדים

כשאנחנו רוצים לוודא שהילדים יאכלו קציצה, זה המתכון שאנחנו הולכים אליו בעיניים עצומות: אפשר לטגן, אפשר לאפות אם מעדיפים ואפשר גם לבחור באיזה בשר להשתמש. 

>> למתכון: קציצות מושלמות לילדים

קציצות צלויות או מטוגנות (צילום: הילה קריב, ביסים קטנים, כתר)
קציצות צלויות או מטוגנות | צילום: הילה קריב, ביסים קטנים, כתר

קציצות זוקיני של גרקו

יש גבול דק שעובר בין קציצה ללביבה, והחמודות השמנמנות האלה מדגימות את זה טוב מאוד. קציצות של זוקיני מגורר, שני סוגי גבינה, בצל סגול ועשבי תיבול. טעים בטירוף, אבל קחו בחשבון שיש כאן עבודת טיגון. זה משתלם, זה בטוח.

>> למתכון: קציצות זוקיני של גרקו

קציצות זוקיני של גרקו (צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני)
קציצות זוקיני של גרקו | צילום: דן פרץ, גרקו, מטבח יווני

קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים

מתכונים של לייזה פאנלים תמיד באים טוב. במתכון הבא היא משלבת את הפתיתים בתוך סיר הקציצות, שזה בכלל גרם לנו לעוף עליו.

>> למתכון: קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים

סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים  (צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן)
סיר קציצות ברוטב עגבניות עם אפונה ופתיתים | צילום: חגית ביליה וגיא בהר, לייזה פאנלים: יומן מטבח קטן של עקרת בית גדולה, הוצאת מודן

קציצות תוניסאיות

לא חובה, אבל מומלץ לדאוג לקוסקוס ליד הקציצות האלה, שישבו מעליו כמו כתר מלוכה. מתכון של שרי אנסקי מתוך הספר "האוכל מוכן" שעושה חשק מיידי לקציצה.

>> למתכון: קציצות תוניסאיות

קציצות תוניסאיות  (צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר)
קציצות תוניסאיות | צילום: אלכס ליבק, האוכל מוכן, הוצאת כתר

ספגטי מיטבולס

יש קציצות יותר קציצתיות ממיטבולס אדמדמות שמתערסלות להן על ספגטי? לא, אין. רכות, מתובלות בתוך רוטב פשוט וטעים. לזלול היום, מחר ומחרתיים בכיף.

>> למתכון: ספגטי מיטבולס

ספגטי מיטבולס (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
ספגטי עם קציצות בשר | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות עוף, אורז וירקות

הכל יש בקציצות האלה - ממש ארוחה בפני עצמה מגולמת בתוך קציצה. למרות האורז, אנחנו עדיין ממליצים להתארגן על איזו לחמנייה או שתי פרוסות לחם, אף פעם לא מזיק לנגב את הרוטב.

>> למתכון: קציצות עוף, אורז וירקות

קציצות עוף, אורז וירקות, עוף טוב (צילום: דן פרץ, עוף טוב)
קציצות עוף, אורז וירקות | צילום: דן פרץ, עוף טוב

קיפודי בשר ואורז

כדורי בשר עם קוצי אורז ברוטב שמפיץ ריח מטריף בכל הבית הם משהו שאנחנו מעוניינים לזלול, אפילו מאוד. 

>> למתכון: קיפודי אורז ובשר

קיפודי אורז ובשר (צילום: דן פרץ, מטבח פרסי, הוצאת לאנצ'בוקס)
קיפודי אורז ובשר | צילום: דן פרץ, מטבח פרסי, הוצאת לאנצ'בוקס

קציצות עוף עם שומר

שומר, אפונה וכורכום זה שילוב מנצח, את זה אנחנו כבר יודעים מזמן - טעמים, ריחות וצבעים שהולכים מעולה אחד עם השני, ויוצרים רוטב טעים לקציצות שנזללות בשמחה.

>> למתכון: קציצות עוף עם שומר

קציצות עוף עם שומר ואפונה (צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל)
קציצות עוף עם שומר ואפונה | צילום: בני גם זו לטובה, mako אוכל

הקציצות של סבתא סולטנה

לא סבתא שלנו, אבל הלוואי שהייתה מאמצת אותנו. קציצות חגיגיות ומעולות של יונית צוקרמן מתוך ספרה "מלכת המטבח". ציפוי סולת, רוטב צהבהב וטעם מנצח.

>> למתכון: הקציצות של סבתא סולטנה

הקציצות של סבתא סולטנה  (צילום: אפיק גבאי, מלכת המטבח, הוצאת מודן)
הקציצות של סבתא סולטנה | צילום: אפיק גבאי, מלכת המטבח, הוצאת מודן

גונדי שירין

לא, זה לא הגונדי שאתם רגילים אליו, מדובר ביציאה מופלאה אחרת מהמטבח הפרסי האהוב: קציצות נימוחות ברוטב מתקתק שלצידן מגישים אורז פרסי עם שכבת תפוחי אדמה קריספיים. חגיגה שלמה. כשתום פרנץ חתום על המתכון - תהיו בטוחים שהוא מעולה.

>> למתכון: גונדי שירין

גונדי שירין (צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל)
גונדי שירין | צילום: אנטולי מיכאלו, mako אוכל

קציצות עוף עם ירקות

הביטו, לא בכל יום קורה שסיר קציצות עומד מולנו ומבלי לשים לב יוצא לנו איזה "וואו". עם המתכון הזה מהבלוג "אצלי במטבח", זה קרה גם קרה - ולכן מיהרנו להשיג לכם (ולעצמנו) אותו.

>> למתכון: קציצות עוף עם ירקות

קציצות עוף עם ירקות (צילום: ארז גולקו, In My Kitchen)
קציצות עוף עם ירקות | צילום: ארז גולקו, In My Kitchen

קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

כמעט שרואים בתמונה כמה הן עסיסיות, אבל רק אחרי שנוגסים מבינים עד כמה באמת. זה לא רק בזכות השימוש בפרגית, זה גם השידוך לרוטב הזה. סיר משגע שלשם שינוי דווקא כיף לאכול יומיים-שלושה ברצף.

>> למתכון: קציצות עוף ובורגול ברוטב כרישה ופטריות

קציצות עוף ובורגול (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
קציצות עוף ובורגול | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

קציצות אווריריות עם מרכיב סודי

אפרת ליכטנשטט לימדה אותנו טריק מגניב לקציצות בשר מהממות במרקם אוורירי. בגדול, אין מניעה שלא תאמצו את הטריק לכל מתכוני הקציצות.

>> למתכון: קציצות אווריריות עם מרכיב סודי

 

קציצות בשר אווריריות עם מרכיב סודי ומפתיע (צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?)
קציצות בשר אווריריות עם מרכיב סודי ומפתיע | צילום: אפרת ליכטנשטט, אז מה את עושה כל היום?

קציצות אורז ובשר בסיר אחד

לבישול בסיר אחד יש יתרון גדול, בטח ובטח אם מדובר בארוחת צהריים (הרי למי יש זמן וכוח להתחיל לנקות את המטבח באמצע היום?), אבל גם בלי העזרה בניקיונות - במתכון הזה אנחנו בוחרים בכל פעם מחדש פשוט כי הוא משלב במנה אחת מעולה שתי אהבות גדולות שלנו: אורז וקציצות. 

>> למתכון: קציצות אורז ובשר בסיר אחד

קציצות בשר ואורז בסיר אחד (צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל)
קציצות בשר ואורז בסיר אחד | צילום: רעות עזר-אסרף, mako אוכל

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

מכירים את דניאל זך? השף של כרמלה בנחלה שלצערנו כבר אינה קיימת? אז פעם הוא הוציא ספר (כרמלה ואני), ובספר היה מתכון לקציצות, ומאז שהכנו אותו בפעם הראשונה אנחנו רק מחכים להכין אותו שוב. רכות רכות שבא לבכות, וטעימות לא פחות.

>> למתכון: קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים

קציצות עוף ברוטב עגבניות ולימונים כבושים (צילום: דניה ויינר, "כרמלה ואני", הוצאת מודן)
גם לימון כבוש מוסיף המון | צילום: דניה ויינר, "כרמלה ואני", הוצאת מודן


קציצות ברוטב מנגולד ולימון

את המתכון הזה פגשנו לראשונה במגזין "על השולחן", ומאז אנחנו מברכים על המפגש. הקציצות עשויות בקר עם המון פטרוזיליה וכוסברה, והרוטב החמצמץ כולל מנגולד ומתובל במיץ לימון בנדיבות. פצצה של קציצה. מתכון של מיכל מוזס.

>> למתכון: קציצות ברוטב מנגולד ולימון

קציצות ברוטב מנגולד ולימון (צילום: דניאל לילה, על השולחן)
תתפלאו, אבל הלימון הוא ידידן הטוב של הקציצות | צילום: דניאל לילה, על השולחן


קציצות עוף וכרובית ברוטב לימון

מתברר שגם לקציצות עוף רוטב לימוני עושה רק טוב. המתכון הזה, של אהרוני, הוא הוכחה ניצחת לזה. החידוש פה הוא, ראשית, שבתוך הקציצה עצמה מסתתרת קצת קליפת לימון, ושנית - שיחד איתה חוסה כרובית מבושלת ומעוכה. נשמע משונה? מבטיחים לכם שזה טעים לאללה. אגב, אנחנו אופים אותן במקום לטגן, וזה עדיין יוצא מצוין.

>> למתכון: קציצות עוף וכרובית ברוטב לימון

קציצות בקר אפויות

והנה מתכון לסרבני הטיגון ולחובבי המזון הבריא. כאן אופים את הקציצות בתנור, ונדהמים לגלות שהן נשארות עסיסיות. הזאת הוא טחינה בתוך הבלילה, אבל אל תגלו שאמרנו.

>> למתכון: קציצות בקר אפויות

קציצות בקר אפויות - רק הקציצות (צילום: אפיק גבאי, mako אוכל)
קציצות בקר אפויות. טעים, בריא, שווה | צילום: אפיק גבאי, mako אוכל

קציצות טופו

גם טבעונים וצמחונים יכולים להיות חולי קציצות. המתכון הזה של רותם ליברזון לקציצות טופו ברוטב חמוץ מתוק מספקות את הסחורה אפילו למי שרגילים לקציצות בשריות. נסו פעם אחת ותתאהבו. 

>> למתכון: קציצות טופו ברוטב חמוץ מתוק

מתכוני הקציצות שאנחנו הכי אוהבים (צילום: אפיק גבאי, מלכת המטבח, הוצאת מודן)
הקציצות של סבתא סולטנה | צילום: אפיק גבאי, מלכת המטבח, הוצאת מודן

בתיאבון!