1 הקלתית: מערבבים במיקסר עם וו גיטרה קמח, סוכר, מלח וחמאה. כשהתערובת הופכת לבצק חולי מוסיפים את השמנת ומערבבים לאיחוד. מעבירים את התערובת למשטח עבודה ומוסיפים זעתר, זרעי כוסברה, לימון פרסי, צ'ילי וגאודה.
2 מרדדים את הבצק בין שני ניירות אפייה לעובי של 3-4 מ"מ, ומעבירים לקירור.
3 מחממים תנור ל-170 מעלות.
4 כשהבצק קר מורידים מצד אחד את נייר האפייה ומלבישים את הצד החשוף על תבנית אפייה עגולה אישית. מהדקים היטב, מפזרים על הצד עם נייר האפייה חומוס או שעועית ואופים כ-20 דקות.
5 מוציאים מהתנור, מסירים את נייר האפייה והקטניות ומחזירים לאפייה של עוד 10 דקות בחום של 200 מעלות.
6 תבשיל פלפלים: מרוקנים את הפלפלים מגרעינים, חוצים ומתבלים בשמן ומלח גס. צולים ב-200 מעלות עד שהפלפלים מקבלים צבע שרוף בקצוות.
7 טוחנים את הפלפלים הצלויים במעבד מזון ומעבירים למחבת עם מעט שמן זית. מתבלים במיץ לימון, שום, סוכר, מלח ורוטב צ'ילי מתוק ומבשלים 30-40 דקות.
8 הפטריות: מורידים לפורטובלו את הרגליים וממלאים בשמן זית, מלח, פלפל ועלי זעתר טריים. צולים 15 דקות ב-170 מעלות. מוציאים את עלי הזעתר ופורסים לפרוסות עבות.
9 ההרכבה: ממלאים כחצי מגובה הקלתית בתבשיל הפלפלים, מסדרים שכבה של פטריות פורטובלו וממלאים עד הסוף בשאר תבשיל הפלפלים. אפשר לקשט בצ'ילי צבעוני קצוץ, עלי הזעתר שהוצאנו מפטריות הפורטובלו ועלי בייבי תרד קצוצים.
10 הגספצ'ו: טוחנים הכל בבלנד מוט ומגישים בקערה עם עלי פטרוזיליה מעל.
המתכונים מובאים פה כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.