הפירה
1 מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם עד לריכוך.
2 קולפים את תפו"א ומרסקים בעזרת מזלג או דרך מסננת.
3 בעזרת מטרפה ידנית מטמיעים את החמאה, מוסיפים תוך כדי טריפה את החלב המחומם עד לקבלת מרקם קטיפתי חלק ואוורירי.
4 מתקנים תיבול ומוסיפים את העירית הקצוצה.
העוף
1 מפלפלים, ממליחים ומקמחים את חלקי העוף.
2 צורבים קלות את העוף מכל צדדיו על מחבת עבה. מוציאים ומניחים בצד.
3 מכניסים לאותו שמן את ירקות השורש (גזר, בצל, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה) ושן השום, ומטגנים עד להזהבה.
4 מוסיפים כוס יין לבן ומצמצמים לכדי מחצית.
5 מוסיפים את החרדל, עלה הדפנה, גבעול התימין, פלפל גרוס, מלח, כוס היין השנייה ומביאים לרתיחה.
6 מחזירים את חלקי העוף, מוסיפים כוס ציר עוף, מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש לבינונית נמוכה ומבשלים כ-45 דקות. מתקנים תיבול וזה מוכן. תיהנו.
סימון תזונתי עבור מנה/יחידה (3 מנות):
אנרגיה |
2069 קלוריות |
חלבונים |
216 גרם |
פחמימות |
109 גרם |
שומנים |
69 גרם |
לטבלה המלאה
הערכים התזונתיים באדיבותעלולה להיות סטייה בנתונים
>> למתכוני התכנית השביעית של העונה החדשה