1 לסיר מוסיפים כוס אורז פרסי רגיל יחד עם 2 כוסות מים רותחים ומבשלים אותו 15 דקות כשהסיר סגור על אש נמוכה. לאחר מכן נותנים לו להתקרר. בשלב שהוא סופג נוזלים כבר קל לעבוד איתו. 2. מכינים את תערובת הבשר: במקביל טוחנים 300 גרם בשר, עם חצי חבילת כוסברה, חצי חבילת פטרוזיליה, בצל בינוני אחד, תפוח אדמה בינוני. טוחנים עד למצב של עיסה ומוסיפים לה: חצי כפית פלפל לבן וכפית מלח. מוסיפים 2 כפות שמן סויה, ושליש כוס מים פושרים לתערובת. מניחים את העיסה בצד כדי שכל הטעמים יתחברו. 3. מכינים את הרוטב: מגרדים 3 עגבניות בפומפייה, שמים 3 כפות שמן בסיר שמתחמם. מטגנים את העגבניות, יחד עם 5 שיני שום, מערבבים טוב ומוסיפים חצי כפית סוכר, כפית פפריקה אדומה מתוקה, חצי כפית פלפל לבן, כפית מלח, וחצי כוס מים פושרים. כדי להעניק חריפות למנה, מכניסים פלפל חריף ירוק אחד, אותו חותכים לפרוסות עם הגרעינים. את הרוטב משאירים על אש נמוכה כדי שיתבשל היטב וישמור על החום שלו. 4. חוזרים לעבוד על קציצות האורז- הכמות מיועד ל- 10 קציצות בינוניות. מעבירים את האורז לקערה. מוסיפים ביצה אחת, מתחילים לערבב את הביצה בתוך האורז. 5. מוסיפים כף קמח, וממשיכים לערבב עד שנוצרת עיסה שניתן לעבוד איתה (כמו עיסה לקובה). 6. לתערובת האורז מוסיפים חצי כפית כורכום, חצי כפית פלפל לבן, חצי כפית מלח ומערבבים הכל עד לעיסה אחידה. 7. מרטיבים את הידיים, לוקחים חופן מהתערובת, פותחים אותו ביד כאילו היה פיתה קטנה, מניחים עיגול קטן של הבשר על האורז, ואז מתחילים בסגירה של האורז על עיגול הבשר. 8. מעבירים את הקציצה לתוך סיר הרוטב, מבלי לגעת בקציצות אחרת הן יתפרקו. הרוטב צריך לכסות את הקציצות. בצורה הזו מניחים בעדינות את הקציצות אחת ליד השנייה. 6. סוגרים את הסיר למשך בישול של 20 דקות על אש בינונית. לאחר 20 דקות בודקים שהקציצות יציבות. במידה ונשאר עוד הרבה רוטב בסיר, מכסים לעוד 10 דקות ונותנים לקציצות לספוג אותו. במצב שבו נותר מעט רוטב בסיר מוסיפים חצי כוס מים. אם נותרה כמות מהבשר הטחון, אפשר להעשיר את המנה ולהכין קציצות קטנות ולהוסיף אותן לסיר של הרוטב.