1 חותכים את כל הירקות מלבד הפלפלים לפרוסות בעובי של 3-4 מ"מ. מחממים שמן זית לטיגון רדוד במחבת.
2 מטגנים במחבת את פרוסות הקישוא, הבצל והחציל, כל פרוסה עד ריכוך הירק והזהבה קלה (בערך דקה וחצי מכל צד). מוסיפים עוד שמן במידת הצורך. נותנים לירקות לנוח על נייר סופג.
3 את פרוסות העגבניות צולים על מחבת עם מעט שמן זית (אפשר גם מחבת פסים) עד הזהבה. כותשים שן שום אחת ואיתה מלטפים איתה את פרוסות העגבנייה.
4 חותכים את הפטה לפרוסות דקות בעובי של 2 מ"מ.
5 מערבבים את החמאה עם פירורי הלחם, מעבירים למחבת ומזהיבים – כלומר מטגנים תוך כדי ערבוב מתמיד (שלא ישרף) בערך 3 דקות.
6 חותכים את הפלפל הקלוי לקוביות דקות, קוצצים את הפלפל החריף דק דק וחותכים בזיליקום לרצועות קטנות.
7 הרכבת המנה: לפזר בתחתית הצנצנת כף של פירורי לחם מוזהבים ולהרכיב את המנה לפי הסדר: חציל, עלי טימין, בצל, עגבניה, פלפל חריף, בזיליקום, גבינת פטה, קישוא, בצל, עגבניה וחציל. להמשיך כך עד מילוי הצנצנת.
8 מעל לכל לפזר 2 כפות פירורי לחם ולקרר 30 דקות.
טיפים:- חשוב לבחור ירקות בקוטר הצנצנת, וחשוב לספוג היטב את השמן מהירקות.
- זו מנה מצויינת לפיקניק.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.