1 מתחילים בלחם: מערבבים בקערה את החלב הפושר, הסוכר והשמרים. מוסיפים את השמן ומערבבים קלות עם מטרפה לאיחוד. מניחים בצד ל-5 דקות.
2 בקערה נפרדת מערבבים את המלח והקמח. מוסיפים לקערה עם הנוזלים את הקערה עם היבשים בשלושה שלבים: א. מוסיפים שליש ומערבבים עם כף לאיחוד. ב. ממשיכים את הערבוב במטרפה ולאחר כחצי דקה מוסיפים את השליש השני, וטורפים. ג. מוסיפים את השליש האחרון ועוברים לערבב וללוש עם כף.
3 ממשיכים ללוש בידיים עוד כ-4 דקות, עד לקבלת בצק קליל ודביק. מורחים את פני הבצק בשמן, עוטפים בניילון נצמד ומתפיחים כ-45 דקות במקום חמים ונעים.
4 מוציאים את הבצק, מקמחים אותו מעט ומעבירים לנייר אפייה מעט משומן. מרדדים בידיים לעיגול בקוטר כ-30 ס"מ. מכסים בניילון נצמד, מניחים צלחת במרכז ועוטפים הכל במגבת להתפחה נוספת, 45-35 דקות.
5 מחממים תנור ל-220 מעלות. מערבבים חלמון, חלב ושמן, מורחים על המסגרת של הבצק ומפזרים שומשום. אופים כ-20 דקות או עד שמזהיב.
6 רטטוי: חותכים כל ירק בנפרד לקוביות. מחממים שמן במחבת כבדה או ווק, מטגנים כל קבוצת ירקות בנפרד ומספיגים בנייר סופג.
7 חותכים את הבשר מצלעות הטלה לקוביות ומטגנים במחבת נפרדת כמעט עד בישול מלא, ומוציאים לצלחת.
8 חותכים לפרוסות פלפל חריף, מטגנים במחבת נפרדת, מוסיפים פרוסות שום ומערבבים כחצי דקה עד דקה. מוסיפים תרכיז עגבניות ושימורי עגבניות במיץ, מתבלים במלח, פלפל ופפריקה ומערבבים. מוסיפים כוס מים ומביאים את הרוטב לרתיחה.
9 מכבים את האש, ומיד מוסיפים את הירקות המטוגנים לרוטב. מערבבים קלות ברוטב ומוודאים שהרוטב מכסה את כולם. מוסיפים גם את קוביות צלעות הטלה ומערבבים בשנית.
10 מחממים תנור ל-220 מעלות, ומכניסים את הסיר לתנור ל-20 דקות או עד שהרוטב מסמיך.
11 קרם זוקיני: קולפים את הזוקיני ואת תפוח האדמה ומבשלים במים רותחים עד לריכוך מקסימלי. מסננים את הירקות ממים ושוטפים במים קרים. במיקסר יד טוחנים את הירקות יחד עם שמן זית, מלח ופלפל.
12. מרכיבים: מוציאים את הקרום הפריך ממרכז הלחם, ומשאירים מסגרת שחומה עגולה מסביב ופנים הלחם חשוף במרכז. מניחים את הלחם במרכז צלחת הגשה. מוזגים מתבשיל הרטטוי במרכז הלחם וממלאים אותו. מקשטים מלמעלה בקרם הזוקיני ובפרחי קישואים.
המתכונים מובאים כאן כפי שנמסרו לנו על ידי המתמודדים.