1 מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה ולשים לבצק אחיד. מעבירים למקרר ל-20 דקות לפחות (עד שעה). מוציאים מהמקרר, מחלקים לשניים ומשטחים בעזרת מערוך כל חלק בין 2 ניירות אפייה לשכבה דקה. בעזרת גלגלת פיצה חותכים לריבועים בגודל הרצוי. אופים עד הזהבה בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות.
2 מבשלים במים עד לריכוך את תפוחי האדמה, שלמים ובקליפתם. מסננים ומעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה. מזליפים שמן זית וצולים בתנור 15-10 דקות עד השחמה יפה. חותכים או קורעים בידיים את תפוחי האדמה לחתיכות גסות.
3 בקערה גדולה מערבבים את כל מרכיבי הסלט. מתבלים בשמן זית, חומץ בן יין, מלח ופלפל גרוס (הסלט צריך להיות רטוב ועסיסי כי תפוחי האדמה ממשיכים לספוג נוזלים עד ההגשה).
4 בקערה מערבבים את מרכיבי הרוטב, טועמים ומתקנים תיבול.
5 מרכיבים: בצלחת הגשה עמוקה מעט מניחים 2 כפות גדושות מהרוטב ומשטחים על כל התחתית. עורמים ערימה יפה מהסלט ומזליפים עוד קצת שמן זית, בעיקר על תפוחי האדמה. בסלט מסיימים במעט מלח פלפל, עירית קצוצה ושמיר קצוץ. מסדרים בצדי הצלחת כמה קרקרים.
מתכוני התכנית מאסטר שף מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים.