1 אופן הכנת האורז: מבשלים את האורז - מביאים לרתיחה את כל המרכיבים (חוץ מהביצה), ממשיכים לבשל על אש נמוכה כ-20 דקות עד שהאורז מוכן. מקררים, מוסיפים את הביצה, מערבבים ולשים כמו בצק.
2 קציצות הבשר (מומלץ לבשל את הקציצות בסיר סוטאז' נמוך): מחממים בסיר רבע כוס שמן, 2 גרגירי פלפל אנגלי שלמים, 1 עלה דפנה, כורכום, פלפל שחור,ומעט מלח על אש נמוכה. מוסיפים 3 כוסות מים רותחים וכף אבקת מרק עוף. מכינים קציצות משאר המרכיבים (הבשר, הירקות והתבלינים), מוסיפים אותן לסיר ומבשלים 10 דקות מכוסה על אש גבוהה.
3 מוציאים את קציצות הבשר מהסיר ללא הנוזלים. מוסיפים לרוטב שנשאר בסיר 2 עגבניות מגוררות וכף רסק עגבניות (לא חובה).
4 יוצרים מהאורז (בידיים רטובות) כדורי בשר וממלאים כל כדור בקציצה. מכניסים את כדורי האורז לסיר ומבשלים על אש נמוכה. מערבבים מדי פעם.
5 טוחנים במעבד מזון 2 עגבניות גדולות. מחממים במחבת מעט שמן ומטגנים את העגבניות היטב. מוסיפים כפית מרק עוף, קצת פלפל שחור, קינמון ובהרט, מעט מלח וכורכום. מוסיפים כף רוטב על כל קציצת אורז.
מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו למערכת אוכל טוב על ידי המתמודדים.