1 מחממים תנור ל-100 מעלות.
2 המרנג: מקציפים את החלבונים במיקסר לקצף חזק. מוסיפים את הסוכר בשני פולסים וממשיכים להקציף. מוסיפים אבקת סוכר בשני פולסים וממשיכים להקציף עוד 2 דקות.
3 מעבירים את המרנג לשקית זילוף עם צנתר 15 ומזלפים כיפות של מרנג על נייר אפייה. אופים שעה עד שעה ורבע. מקררים.
4 כשהמרנג קר לגמרי מגרדים על פומפייה את הקצוות שלו, כדי שהכיפה תשב יפה על הצלחת.
5 שוברים בעדינות את הצד שהיה על נייר האפייה ומייצרים בעדינות קערה.
6 שאנטי וניל: מקציפים שמנת מתוקה עם אבקת סוכר. כשמתקבלת קצפת רכה מוסיפים את גבינת המסקרפונה וממשיכים להקציף (זהירות שהקצף לא יישבר). מעבירים למקרר.
7 טוחנים בבלנדר מוט את הערמונים יחד עם מחית הערמונים והוויסקי, עד לקבלת מרקם חלק.
8 ג'לי ויסקי: משרים את הג'לטין במים קרים ומניחים בצד.
9 מרתיחים את המים עם הסוכר. כשמבעבע מורידים מהאש ומוסיפים את הוויסקי ומיד את תמיסת הג'לטין.
10 שופכים לתבנית אפייה מרובעת עד שגובה הנוזל יהיה בערך חצי ס"מ, ומקררים במקרר למשך חצי שעה לפחות.
11 הרכבת המנה: מזלפים את השאנטי לתוך קעריות המרנג בעזרת צנתר של 12 עד 15. מעל השאנטי מזלפים בצורת ספגטי את הערמונים. מוציאים מהמקרר את הג'לי וחותכים בסכין לקוביות קטנות. גורפים אותן בכף לערימה גדולה.
12 מניחים על צלחת הגשה את המונט בלאן המוכן, מפזרים בעזרת כף את הג'לי וויסקי ומגישים.
כל המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.