>> מתכונים לראש השנה
1 מערבבים את הקמח עם הפפריקה המתוקה והחריפה וקורט מלח. יוצרים גומחה במרכז ומכניסים פנימה את הביצים והחלמונים. מערבבים מבפנים החוצה עד ליצירת בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומניחים בצד ל-20 דקות.
2 מחממים תנור ל-160 מעלות.
3 צולים את הפלפלים עד שהם משחימים ומתנפחים מהחום.
4 מרדדים את הבצק במכונת פסטה עד לעובי הדק ביותר וחותכים לפסים ארוכים ברוחב 2 ס"מ.
5 מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפסטה 5-10 דקות, עד למידת עשייה אל דנטה.
6 מחממים במחבת שמן זית וחמאה ומגרדים פנימה את גבינת הפקורינו. מוסיפים 3 כפות ממי הבישול של הפסטה ומערבבים לקבלת רוטב אחיד. מוזגים את הרוטב לשני קוקוטים.
7 לוקחים חוט שמתאים לתפירה של בשר ומחט, נועצים בפלפלים הקלויים ומותחים את החוט בין שני מקלות. מסדרים את רצועות הפסטה בין הפלפלים התלויים.
8 מניחים מתחת לחוט התלוי קערה, שמים בה את שארית הרוטב מהמחבת ואת הפלפלים היבשים, ומגישים. בהגשה הסועד שופך את הרוטב שבקוקוטים על הפסטה ואוכל, ומה שנופל לתוך הקערה נאכל ממנה.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.