1 מכינים את הגספצ'ו: מחממים תנור ל-180 מעלות.
2 מפזרים על תבנית תנור את המלח הגס ומעליו את הסלקים. אופים כ-45 דקות. מקלפים את הסלקים האפויים וחותכים לקוביות. טוחנים בבלנדר מוט יחד עם שאר המצרכים ומסננים במסננת דקה. שומרים בצד
3 מכינים את הסלקים האפויים: מפזרים על תבנית תנור את המלח הגס ומעליו את הסלקים. אופים כ-45 דקות. מקלפים את הסלקים האפויים וחותכים לקוביות. שומרים בצד.
4 מכינים את הסלקים המקורמלים: מניחים בסיר בינוני את כל המרכיבים ומבשלים על אש בינונית כחצי שעה. מעבירים את הסלקים לתנור, ללא הנוזלים ואופים כרבע שעה עד שהם מקורמלים ומזוגגים. שומרים בצד.
5 מכינים את פרוסות הסלק ספירלה: פורסים את הסלק לפרוסות דקיקות ואז חורצים בקורצן לעיגולים יפים. מערבבים עם מעט שמן זית, מיץ לימון מלח ופלפל.
6 מכינים את הכיסונים: ממלאים סיר בינוני במים, מביאים לרתיחה ומניחים מעליו קערת מתכת (שלא נוגעת במים) ליצירת באן מרי.
7 מערבבים את חצי כוס הקמח עם חצי כוס קמח הפסטה יחד עם המים ושמן הזית ומבשלים בקערת הבן מארי עד שהכל מתחבר לבצק רך. מסירים מהאש ולשים את הבצק מעט בידיים.
8 מוסיפים לבצק את הביצה וכוס נוספת של קמח פסטה ולשים כמה דקות לקבלת בצק חלק, נעים ומעט דביק. עוטפים בניילון נצמד ומקררים כחצי שעה.
9 מערבבים את הגבינות לתערובת אחידה.
10 מרדדים את הבצק לעלה דק וקורצים עיגולים. ממלאים כל עיגול במעט מתערובת הגבינות וסוגרים לכיסון. מהדקים היטב.
11 ממלאים סיר גדול במים ומביאים לרתיחה. מבשלים את הכיסונים במים הרותחים עד שהבצק מוכן.
12 מגישים את המנה: מסדרים עליה יפה את כל סוגי הסלקים, מניחים את הכיסונים ומקשטים עם עלי מיקרו סלק, מעט שמנת חמוצה וחזרת לבנה. מגישים מיד.