1 הבצק: מערבבים קמח ומלח ויוצרים גומה במרכז. שוברים פנימה את הביצה ומתחילים לערבב. מוסיפים מים בהדרגה לפי הצורך עד לקבלת בצק יחסית קשה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לרבע שעה.
2 רוטב: שופכים למחבת את העגבניות המרוסקות ומגרדים פנימה את הבשר של הגמבות, ללא הקליפה. מוסיפים את ההבנרו, השום והשמיר.
3 מוסיפים את רסק העגבניות, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מבשלים כשעה על אש נמוכה. אם יש צורך מוסיפים בזמן הבישול מים.
4 מרדדים את הבצק לעובי מ"מ. חותכים אותו לרצועות ברוחב מזלג ואז למלבנים. מניחים מזלג הפוך על משטח העבודה ובעזרת שתי אצבעות מעבירים עליו את מלבני הבצק ליצירת צורת הפסטה.
5 מרתיחים סיר עם מים ומלח ומבשלים את הפסטה כ-12 דקות. מסננים.
6 מעבירים את הפסטה לצלחת קעורה, מגרדים מעליה ביצה קשה ומוזגים שכבה יפה מהרוטב. מפזרים מעט עלי שמיר טריים ומגישים.
המתכונים מובאים כאן כפי שסופקו לנו על ידי המתמודדים.