טורטליני לחי עגל עם יער פטריותאם תעצמו עיניים מספיק חזק ותכניסו את הטורטליני הבאים לפה, אולי תצליחו לדמיין את עצמכם בין בולוניה לרומא. אם אתם עדיין בארץ, לא נורא, הרווחתם כאן מתכון פשוט יחסית, למאכל עם אופי והמון פאסון
מתן חליבה
| מאסטר שף
| פורסם 26/10/16 09:29
צילום: מתוך "מאסטר שף" עונה 7, שידורי קשת
|
המצרכים (3 מנות):לציר:
למילוי:
לקרם הבצל והרוטב:
לבצק הפסטה:
אופן ההכנה:1 מכינים את הציר: שמים את הפטריות בסיר קטן, יוצקים מעל את המים הרותחים ומשרים כ-20 דקות. מסננים ושומרים את הנוזל (את הפטריות אפשר להוסיף למנה אחרת). 2 מכינים את לחי העגל: שמים את ציר הפטריות בסיר לחץ. מוסיפים את הלחי, מכסים וסוגרים היטב, מביאים לרתיחה, ומבשלים בלחץ כ-40 דקות, עד שהלחי מתרככת. 3 מכינים את קרם הבצל: מבשלים את פרוסות הבצלים במחבת עם חמאה מעל להבה קטנה כ-30 דקות עד לריכוך. מסננים את הבצלים וטוחנים אותם לקרם. מתבלים במלח ופלפל. 4 שמים את הציר שנשאר מבישול הבשר בסיר קטן, ומבשלים מעל להבה בינונית עד שרוב הנוזלים התאדו והרוטב הצטמצם. 5 מכינים את בצק הפסטה: מערבבים את קמח הפסטה עם החלמונים וקורט מלח. מניחים לבצק לנוח כחצי שעה ומרדדים (להוראות מפורטות בקרו במדריך הפסטה שלנו). 6 קורצים מהבצק המרודד עיגולים. 7 מפוררים את לחי העגל במזלג וממלאים את בצק הפסטה. סוגרים את עיגולי הפסטה הממולאים בעזרת ביצה מוברשת ומקפלים לצורת טורטליני. 8 מסיימים עם הכנת הרוטב: שמים את פטריות היער במחבת יחד עם החמאה והשום. מטגנים כ-3-4 דקות, מוסיפים את הרוטב המצומצם ואת האספרגוס ומבשלים קלות. 9 מבשלים את הטורטליני במים רותחים מומלחים כ-4 דקות, ומכניסים לרוטב. 10 להגשה: מורחים בצלחת קרם בצל, מעליו מעט פטריות, אספרגוס וטורטליני. מוסיפים פרמזן ובצד מניחים כלי עם רוטב. מתכוני התכנית מובאים כאן כפי שסופקו על ידי המתמודדים. |